06.03.2016 - MFL - čtvrtfinále - Florbal Stonava - 3D Team 7:4 (2:2, 1:1, 4:1)

A je tady druhé čtvrtfinále. Oproti minulému zápasu jsme trochu obměnili sestavu, sice nebylo vše ideální, ale plní odhodlání jsme se pustili do boje o další, rozhodující, čtvrtfinálový duel.

Bohužel jsme nezačali ideálně. Nalin nedokázal zkrotil vysoký oblouček na nabíhajícího útočníka, který střelou mezi nohy Honzy otevřel skóre. Druhé střídání kapitána zase nebylo dobré. Honza vyrazil míček, který mohl Nalin odpálit, jenže rychlejší byl nabíhající útočník a 3D vedlo 0:2. Pokud to tak mělo pokračovat, tak byla asi chyba pustit kapitána na hřiště... Ale naštěstí jsme se nevzdali (a Nalin už přestal dělat gólové chyby). Viktor z Kožem zaforčekovali v útočném pásmu, Viktor vybojoval míček, předložil ho na Koža, který ze středu pálil do odkryté brány - 1:2. 3D dál nebezpečně útočilo, ale Honza předváděl výborné zákroky. V posledních vteřinách vyrazil míček, kterého se zmocnil  Marek , uviděl nabíhajícího Michala, poslal mu dloubáček až k soupeřově bráně, Michal si nechal míček jednou odrazit od země a pak ho napálil těsně před gólmanem do brány! Zbývaly 2 sekundy do konce třetiny! Důležitý gól.

Druho třetinu jsme začali výborně. K trestňáku u bočního mantinelu se postavil Viktor a k němu Maryś. Viktor ale nečekaně nahrál na střed, kde si naběhl Kožo a z první to našil do brány - 3:2! Pro nás to byla vzpruha, pro soupeře studená sprcha. Ale za chvíli začali makat ještě více. A podařilo se jim srovnat. Míček se párkrát divně odrazil, dostal se k volnému útočníkovi, který už ani nedoufal, že se s míčkem potká, a narval ho do odkryté sítě. Do třetí třetiny jsme vcházeli s velice nadějným výsledkem, ale vyhráno jsme nic neměli...

3D na nás v poslední části vlítlo. Podařilo se nám vyhodit a Kris dokonce vybojoval aut pro nás. Rozehrávali jsme z rohu. Kris to napálil rovnou na bránu, gólman asi spal, protože ještě nebyl u tyčky, a srazil si to do brány! 3D roztočilo kolotoč a my jsme se bránili co to šlo. Jenže jsme to neubránili. Standardka, rozehrávka z rohu, míček šel na střed, kde si naběhl volný útočník a z první trefil přesně - 4:4. Naše chyba. Zdálo se, že teď nás rozeberou. Jenže my máme obránce, kteří dávají góly z vlastní poloviny... Maro rozehrával po faulu. Před bránou viděl Marysia, tak to na něho napálil. Maryś povyskočil a míček zaplul do brány! Dál jsme se bránili a podnikali nebezpečné výpady do rozhozené obrany. Jeden se nám podařil. Marek u mantinelu udržel míček, poslal ho na Koža, který si oběhl bezmocného gólmana a dovršil hattrick! Teď už to vypadalo skvěle! 3D začalo hrát bez gólmana, nastřelilo nějaké ty tyčky, Honza musel vytáhnout zázračné zákroky, ale neinkasovali jsme! Naopak Michal se pustil za vyhozeným míčkem, udělal rozruch mezi obránci, kteří si nahráli tak šťastně, že Michal si sám z míčkem doběhl k bráně a bylo vymalováno!

Tak to nikdo nečekal! Srovnali jsme stav série na 1:1 a za dva týdny se rozhodne...

 

Statistika zápasu:
02:36 - 3D Team - 0:1
05:55 - 3D Team - 0:2
09:39 - Kožusznik Marek (Kubala Viktor) - 1:2
14:58 - Gąsior Michal (Dovica Marek) - 2:2
16:57 - Kožusznik Marek (Kubala Viktor) - 3:2
24:58 - 3D Team - 3:3
31:21 - Růža Kristián (bez asistence) - 4:3
38:33 - 3D Team - 4:4
39:30 - Dovica Marek (bez asistence) - 5:4
42:32 - Kožusznik Marek (Dovica Marek) - 6:4
44:44 - Gąsior Michal (bez asistence) - 7:4

Vyloučení: 0:0. Využití: 0:0. Oslabení: 0:0.

 

Sestava týmu:

Jan Baláš (B)

Pavel Blus (O), Marek Dovica (O) - Adam Gabzdyl (O), Adam Nalewajka (O)

Michal Gąsior (Ú), Jiří Wawrzyk (Ú), Kristián Růža (Ú) - Marek Kožusznik (Ú), Marian Polok (Ú), Viktor Kubala (Ú)