1.2.2013 - Bílý tým - Černý tým 8:6 (2:0, 3:2, 2:2, 1:2)

Ke změnám v sestavách nás donutilo i první únorové utkání. Za bílé nastoupil Marian Polok, za černé Radomír Byrtus. K šesti absentujícím hráčům se přidal hned po prvním střídání Jiří Wawrzyk (zranění v horní části těla). Po dlouhé době jsme měli na zápase rozhodčího. Hlídání pravidel se ujal Adam Nalewajka, kterého podobné zranění v horní části těla do hry nepustilo.

Do utkání vstoupili lépe bílí. Zásluhu na tom měl Michal Kozieł, který sklepl ze vzduchu odražený míček. Dlouho se pak hrálo nahoru dolů, až chybná rozehrávka gólmana černých Tomasze Chorzempy, který v 17. minutě namazal Ondřejovi Kusovi, znamenala změnu skóre - 2:0.

Nástup do druhé čtvrtiny měli lepší černí. Po dvou minutách Vojtěch Feber nastřelil míček před bránu a Martin Mikeš tečí snížil na 1:2. Ve 24. minutě bílí přidali třetí branku. Pavel Blus vystřelil a Polok doklepl míček do brány. Ve 27. minutě krásnou individuální akci zakončil čtvrtým gólem Aleš Daněk. Svou střelu schoval šikovně za hráče a nedal tak Chorzempovi šanci. O minutu později už to bylo 5:1. Rychlý protiútok zakončil Polok kličkou a zasunutím míčku do odkryté brány. Černí snížili v zápětí. Krásnou kombinaci celého útoku zakončil přesnou střelou pod víko Adam Gabzdyl - 5:2.

Skóre třetí čtvrtiny otevřel Kozieł. Ve 45. minutě dalekonosnou střelou prostřelil Chorzempu po šesté. Černí snížili opět za minutu. Byrtus si vzal příklad z Kozieła. Jeho střelu ze střední vzdálenosti Fukala neviděl - 6:3. V 55. minutě se předvedl opět Polok, který napálil do brány přesnou přihrávku Kuse - 7:3. Černí snížili deset sekund před koncem. Rychlý protiútok zakončil Marek Kožusznik - 7:4.

Ve čtvrté čtvrtině branky dlouho nepadaly. Prosadil se až v 73. minutě Byrtus. Střelu Febera doklepl do sítě a snížil na 7:5. Drama odmítl Wagner. Jeho nahození Chorzempa nedokázal zkrotit a bylo to znovu o tři branky. Černí se ještě snažili, ale pozorná obrana bílých a dobře chytající Fukala jim nedali šanci. Byrtus sice ještě dovršil hattrick, ale o vítězství bílých už nebylo pochyb.

Bílí si připsali druhé vítězství v tomto roce. Černí se sice snažili, ale jejich střely končily buď u Fukaly, nebo mimo. Bílé zdobil větší důraz a po zásluze zvítězili. Černí se naopak nedokázali vypořádat z absencí tří opor.

 

Statistika zápasu:
05:46 - Kozieł Michal (bez asistence) - 1:0
16:36 - Kus Ondřej (bez asistence) - 2:0
21:17 - Mikeš Martin (Feber Vojtěch) - 2:1
23:34 - Polok Marian (Blus Pavel) - 3:1
26:15 - Daněk Aleš (bez asistence) - 4:1
27:11 - Polok Marian (Neuwirth Tomáš) - 5:1
28:24 - Gabzdyl Adam (Mikeš Martin) - 5:2
44:44 - Kozieł Michal (Wagner Richard) - 6:2
45:59 - Byrtus Radomír (Kožusznik Marek) - 6:3
54:56 - Polok Marian (Kus Ondřej) - 7:3
59:50 - Kožusznik Marek (Mikeš Martin) - 7:4
72:30 - Byrtus Radomír (Feber Vojtěch) - 7:5
73:17 - Wagner Richard (Kus Ondřej) - 8:5
77:12 - Byrtus Radomír (Kožusznik Marek) - 8:6

 

Bílý tým:

Daniel Fukala (B) - Aleš Daněk (O), Richard Wagner (O), Michal Kozieł (O) - Ondřej Kus (Ú), Tomáš Neuwirth (Ú), Pavel Blus (Ú), Marian Polok (Ú)

Černý tým:

Tomasz Chorzempa (B) - Vojtěch Feber (O), Lech Ćmok (O), Tomáš Jelen (O) - Adam Gabzdyl (Ú), Martin Mikeš (Ú), Marek Kožusznik (Ú), Radomír Byrtus (Ú), Jiří Wawrzyk (Ú)