1.2.2015 - MFL - Florbal Stonava - Coyotes Jablunkov 4:2 (1:1, 2:1, 1:0)

Dnešní zápis bude trochu delší, což není způsobeno mými grafomanskými sklony, ale prostě tím, že se toho událo víc než obvykle. Ti, co v zápise hledají jen svoje jméno a víc nečtou, si holt dneska trochu máknou…

Na zápas jsme se Sztefanem vyrazili dost netradičně – vlakem – rovnou z matičky stověžaté. Výstroj nám měl dovézt kurýr, takže nebylo jisté, jestli si opravdu zahrajeme… Před zápasem jsem zhltnul párek a jedno malé a šli jsme čekat na tu naši partu mývalů… Sestava měla být optimální, ale Martyho schvátila newyorská chřipka, takže jej na poslední chvíli nahradil Andree.

Při tradiční předzápasové poradě se tradičně našel někdo, kdo něco zapomněl – tentokrát si strejda Alzheimer vybral Filipa, kterému chyběly ponožky. S pomocí přispěchal náš kapitán, manažer a vždy připraven Nalin, který mu hbitě se stoprocentní přirážkou prodal pár nových stulpen, které měl „náhodou“ s sebou.

S vědomím důležitosti mače se šlo na věc. Těsně pře úvodním hvizdem se k týmu připojil i opožděný (ale řádně předem omluvený) Andree. Zápas začal hodně špatně. Uběhlo jen pár vteřin a přes hrazení se poroučel Filo. Hned bylo jasné, že pro dnešek dohrál a že si svých nových ponožek moc neužije. Díra nad kolenem, přes kterou prosvítala kost… ehm… pro lidi se slabším žaludkem nic moc pohled a jelikož můj žaludek nebyl po náročném víkendu v nejlepší formě, kvapně jsem odpochodoval do své klícky. I ostatní to trochu vzalo a nezdálo se, že by marodovi někdo záviděl péči sličné ošetřovatelky.

Na ukazateli svítilo odehraných 20 vteřin a my jsme pokračovali v utkání. Bez Fila a bez Sztefana, který zajišťoval nějaké formality, aby převoz do nemocnice proběhl bez zbytečných komplikací. Kojoti byli nebezpeční a v 5. minutě se ujali vedení. Asi jsem měl před sebou pořád to Filovo koleno, protože se mi nechce věřit, že bych měl natolik šmajdavé nohy, abych si srážel míčky do vlastní branky, takové góly dostávám maximálně třikrát za deset let… Naštěstí Jura po přiťuknutí Andreeho srovnal. To už běžela 12. minuta a k týmu se opět připojil Sztefan. Atmosféra v týmu přesto nebyla nejlepší – není příjemné vidět, jak vám vašeho parťáka a kamaráda odvážejí (byť za potlesku celé arény) v ne úplně florbalové poloze na nosítkách, ale i to ke sportu někdy patří. Ve druhé třetině si slabší chvilku vybral Sztefan a určitě to taky bylo tím šokem, protože ani on obvykle nemá tak šmatlavé ruce, aby přihrával soupeřům. Srovnání přišlo hned po buly a do kombinace se zapojila skoro celá pětice. Body si připsali Juris a jeho zkušenější jmenovec Jura, kteří stáli na konci řetězce. Jak je důležité míti brankáře, který se nebojí rozehrát, jsem své spoluhráče i soupeře přesvědčil nejen o chvíli později, kdy Pavlík posunul moji rychlou zadovku na skórujícího Juru, ale také ve třetí třetině. Kojoti špatně střídali a Kožo v situaci 3 na 1 zvolil nejlepší řešení. Zbývajících 11 minut a 1 sekundu jsme náskok hájili, přečkali jsme trestné střílení i následné oslabení po (takticky velmi dobrém) faulu našeho nejslušnějšího playera Pavla von St. Louis.

To, co nás zdobí od druhého kola MFL – kolektivní pojetí hry a zodpovědná obrana – nás dovedlo k důležitým 3 bodům (a dle tabulky ke 3. místu v počtu obdržených gólů). K nové výzvě a zdá se i nové hezké tradici se přihlásil Juris a ani tentokrát nechyběla oslava hodna dne svatého Patrika. Mimochodem, Juris, na zelené nelpíme, příště klidně můžeš vzít něco jiného… ;-)

Po zápase nás čekala ještě jedna dobrá zpráva, Filovo zranění se ukázalo méně závažné, než se původně zdálo, takže do svatby se snad zahojí. Vítězství jsme se rozhodli věnovat „mladším a krásnějším“ snoubencům a toho si važte, protože si nevzpomínám, že bychom někdy nějaké vítězství (a že jich bylo) někomu věnovali…

 

Statistika zápasu:
04:36 - Coyotes Jablunkov - 0:1
11:43 - Gąsior Jerzy (Glac Andrzej) - 1:1
24:30 - Coyotes Jablunkov - 1:2
25:04 - Wawrzyk Jiří (Gąsior Michal) - 2:2
28:27 - Gąsior Jerzy (Blus Pavel) - 3:2
33:59 - Kožusznik Marek (Fukala Daniel) - 4:2

Vyloučení: 1:2. Využití: 0:0. Oslabení: 0:0.

 

Sestava týmu:

Daniel Fukala (B)

Pavel Blus (O), Adam Nalewajka (O) - Andrzej Glac (O), Michal Kozieł (O)

Michal Gąsior (Ú), Jerzy Gąsior (Ú), Jiří Wawrzyk (Ú) - Filip Junga (Ú), Marek Kožusznik (Ú), Adam Gabzdyl (Ú)