10.5.2015 - MFL - Florbal Stonava - Wariots Team 5:4 po nájezdech (1:0, 1:4, 2:0 - 1:0)

Před posledním zápasem této sezóny MFL vyvstal skoro už tradiční problém, kde vzít nějaké(ho) obránce. Ačkoli se Aleš minule osvědčil, nechtěli jsme ho znova do Třince tahat a dali šanci posile z naší zlínské farmy Marovi Dovicovi. Druhé volné místo obsadil Vojta, který byl omilostněn i přes hrubé porušení životosprávy před minulým mačem. Další zajímavostí byl sudí, poprvé totiž náš zápas řídil extraligový rozhodčí, no což doplatil náš zlý muž Juris.

Ale pěkně popořádku. Začali jsme náporem, který v 10. minutě zužitkoval Juris, po přihrávce - světe (Sztefane) div se - Vojty. Druhou trefu obstaral z brejku Janek na počátku druhé třetiny. Do té doby jsme měli zápas pod kontrolou a vypadalo to na pohodové a plánované 3 body, jenže přišel zkrat. Po víceméně jasném „dvouminutovém“ faulu se náš rebel rozčílil a se slovy, která slušná společnost ani nezná, putoval na 2+2+10 minut na trestnou. Oslabení jsme neustáli, po dvou střelách z dálky, při kterých jsem rozhodně neměl čisté svědomí, bylo vyrovnáno. No možná jsme jeden gól dostali už předtím a Warioti to během té přesilovky otočili, nevím, každopádně jsme po prostřední části prohrávali o 2 branky a to nebylo dobré, protože úkol zněl jasně, nesmíme to projet za žádnou cenu!

Do třetí třetiny jsme vstoupili pořád oslabení o Jurise. Byl to však on, kdo ve 40. minutě snížil a koho jen o minutu později napodobil Jura. Bylo vyrovnáno a my zase byli na koni. Necelé 2 minuty do konce navíc můj gólový výhoz zastavil nedovoleně vysokou jeden ze soupeřů a díky přesilovce jsme závěr s přehledem kontrolovali. Jelikož remíza vyhovovala oběma stranám a bonusový bod už nic neřešil, pojali jsme nájezdy spíše propagačně. Důvěru dostali Maro Dovica, Sztefan a byť je to mírně v rozporu s pravidly a rozhodčí se na to příliš netvářil, nakonec jsem mohl jet i já. Maro se v těchto situacích moc nemýlí, se Sztefanem to už bylo horší, no a o mém nájezdu raději pomlčím… Po první sérii to bylo 1:1, protože jednu ušmudlanou kličku jsem Lukášovi zbaštil, no na druhou sérii si už nevěřil, takže o našem vítězství rozhodl druhou nájezdovou trefou Maro.

Na tomto místě by se asi hodilo nějaké stručné zhodnocení sezony. Inu byly zápasy, ve kterých jsme hráli skvěle a urvali nějaké body, pak takové, kde ani dobrá hra na body nestačila a pak byly zápasy, ve kterých naše hra připomínala všechno možné, jen ne florbal. Ty jsme většinou prohráli, ale nějaké body z nich také byly. Nakonec je z toho pěkné 5. místo, což je bezpochyby nejlepší reálně dosažitelná pozice, kterou jsme mohli uhrát.

 

Statistika zápasu:
09:29 - Wawrzyk Jiří (Feber Vojtěch) - 1:0
16:07 - Ćmok Jan (Junga Filip) - 2:0
17:26 - Wariots Team - 2:1
19:42 - Wariots Team - 2:2
20:45 - Wariots Team - 2:3
27:35 - Wariots Team - 2:4
39:09 - Wawrzyk Jiří (bez asistence) - 3:4
40:48 - Gąsior Jerzy (Dovica Marek) - 4:4
Rozhodující nájezd - Dovica Marek

Vyloučení: 4:3. Využití: 0:2. Oslabení: 0:0.

 

Sestava týmu:

Daniel Fukala (B)

Marek Dovica (O), Michal Kozieł (O) - Vojtěch Feber (O), Adam Nalewajka (O)

Michal Gąsior (Ú), Jerzy Gąsior (Ú), Jiří Wawrzyk (Ú) - Filip Junga (Ú), Jan Ćmok (Ú), Marek Kožusznik (Ú)