11.1.2015 - MFL - Florbal Stonava - Team Stars 1:4 (0:2, 1:0, 0:2)

Dnešní zapisovatel - Loki.

Neděle, odpoledne, tož jedeme do Třince! Úkol zní jasně, pokračovat ve vítězné sérii (1 výhra v řadě!). Takže taky trochu pověrčivosti – opět 11 hráčů v poli, opět stejné černé dresy (naštěstí snad ve všech případech vyprané) a jde se na hvězdy. Dle tabulky by to měl být vyrovnaný zápas s málo brankami, takže věříme, že střelecké schopnosti naší Zlínské posily pomůžou.

Začátek zápasu se nese ve znamení nervozity na obou stranách a sledovaní soupeřovy strategie. Dle očekávání je střelecká potence obou mužstev chabá, nicméně ke konci třetiny se STARS ujímají dvougólového vedení. Na začátku druhé třetiny kluci z útoku zabojovali a bylo hned veseleji. Stav 1:2 a dobrý pocit, že soupeř nehraje o nic lepé než my, nás hnal kupředu. To by se ovšem nesměly projevit naše tradiční strasti. Takže žádný další gól ve druhé třetině. No dobrá, poslední část to změní.

Bojovnost byla velká a možná i proto si Martin obranným zákrokem na hraně (rovnováhy, ale ne pravidel) vysloužil dvouminutový trest. Obranu i brankáře máme na slušné úrovni, takže oslabení bez ztráty kytičky. Dokonce si i v oslabení Juris našlápnul do brejku (mezi 3 hráče soupeře) a nechybělo mnoho a mohlo být vyrovnáno. Oslabení nám šlo tak dobře, že se Marťa rozhodl po vrácení na hřiště odhlavičkovat míček a dorovnat tím Jurise v trestných minutách. Oslabení jsme opět přežili, stav 1:2, pár minut do konce, takže?

Byla vytvořena speciální formace 5 útočníků s jasným cílem, rozhodnout zápas. Kluci svůj cíl splnili a během jedné minuty (44. minuta utkání) padly 2 góly a utkání bylo rozhodnuto! Ale asi ne tak, jak bychom si přáli – 1:4.

 

Statistika zápasu:
11:01 - Team Stars - 0:1
14:45 - Team Stars - 0:2
16:01 - Kožusznik Marek (Ćmok Jan) - 1:2
43:01 - Team Stars - 1:3
43:12 - Team Stars - 1:4

Vyloučení: 2:0. Využití: 0:0. Oslabení: 0:0.

 

Sestava týmu:

Daniel Fukala (B)

Pavel Blus (O), Adam Nalewajka (O) - Martin Wróbel (O), Adam Gabzdyl (O)

Michal Gąsior (Ú), Jerzy Gąsior (Ú), Jiří Wawrzyk (Ú) - Filip Junga (Ú), Jan Ćmok (Ú), Marek Kožusznik (Ú) - Marek Dovica (Ú)