16.08.2016 - Florbal Stonava - Flashing Stars Havířov 6:5 po nájezdech (0:0, 2:4, 2:0 - 2:1)

Po měsíci jsme si střihli odvetný přátelský zápas s Flashing Stars. Tentokrát v hale Slavia v Havířově. Pro pořádek - byl to náš třetí duel s tímto soupeřem. Sestavu jsme přizpůsobili našim havířovským spoluhráčům, takže nastoupili všichni, kteří mohli.

Úvodní třetina byla bez branek. Pro nás hlavně seznamovací s havířovským povrchem, který je o hodně rychlejší (a kvalitnější) než u nás. Šance na góly jsme měli, ale neproměnili. Také Honza pochytal vše, takže duel byl pořád otevřený.

Druhá třetina patřila Flashingům. První gól byl výstavní, přesná střela do vingla. Měli jsme další šance na skórování, ale nic nám tam pořád nechtělo spadnout. Pavlík Beránek bránu zavřel na všechny zámky. Druhá branka v naší síti byla smolná. Rozehrávka z rohu a míček se odrazil až do brány. A bylo ještě hůř. Neuhlídali jsme si náběh na střed a volný hráč pohodlně přidal třetí branku. Navíc za chvíli se po nepřesvědčivém vyhození dostali hráči Havířova k další střele, ta se odrazila od obránce a bylo to 0:4. Zdálo se být po zápase. Ale my jsme již zkušený celek a trpělivě jsme čekali na svoje šance. A ty přišly ke konci třetiny. Nejprve Juris obehrál protihráče a prostřelil gólmana mezi nohama. Tento počin napodobil hned za chvíli Michal a už to bylo veselejší.

Třetí třetinu jsme začali stejně, jak jsme končili. Usadili jsme se v útočném pásmu, míček šel na Nalina, ten nahodil míček na teč, ale ten nikdo nevyužil a tak zaplul do brány. Vyrovnání viselo ve vzduchu. A to se také stalo. Juris našel Daniela, který prostřelil gólmana a bylo srovnáno. Vítězná branka nepadla, i když oba celky měly šance na góly. Avšak gólmani se činili. Takže následovaly ještě dodatečné nájezdy. První proměnil Juris, za soupeře srovnal jejich kapitán. Náš druhý nájezd jel zkušený matador z Missouri. Jeho pověstný blafák zase nesl ovoce. A jelikož Honza následný nájezd vyrazil, mohli jsme si plácnout na vítězství.

 

Statistika zápasu:
26:01 - Flashing Stars Havířov - 0:1
31:12 - Flashing Stars Havířov - 0:2
35:35 - Flashing Stars Havířov - 0:3
37:21 - Flashing Stars Havířov - 0:4
38:54 - Wawrzyk Jiří (Witosz Daniel) - 1:4
39:55 - Gąsior Michal (Wawrzyk Jiří) - 2:4
40:47 - Nalewajka Adam (Poncza Roman) - 3:4
48:00 - Witosz Daniel (Wawrzyk Jiří) - 4:4
1. nájezd - Wawrzyk Jiří - 5:4
2. nájezd - Flashing Stars Havířov - 5:5
3. nájezd - Blus Pavel - 6:5
4. nájezd - neproměněno - 6:5

Vyloučení: 0:1. Využití: 0:0. Oslabení: 0:0.

 

Sestava týmu:

Jan Baláš (B)

Adam Nalewajka (O), Daniel Witosz (O) - Pavel Blus (O), Michal Kozieł (O)

Michal Gąsior (Ú), Jiří Wawrzyk (Ú), Jerzy Gąsior (Ú) - Miroslav Witosz (Ú), Marek Kožusznik (Ú), Roman Poncza (Ú)