16.11.2014 - MFL - Florbal Stonava - Orlovští ležáci 4:2 (0:1, 1:1, 3:0)

Zápis z utkání očima Michala Kozieła:

Nedělní zápas s Orlovskými Ležáky měl pro nás jako vždy zajímavý náboj. Nazvat sice naše vzájemné utkání jako karvinské derby je stejně pošetilé, jako bychom my Karviňáci pojmenovali utkání Ropice s Bystřicí jako třinecké derby, ale už jsme si tak nějak zvykli, že jsme tady na sever od Těšína házení všichni do jednoho pytle.

Pro mne začalo vše tím, že jsem se původně neměl utkání vůbec zúčastnit, a měl se vyhřívat ve wellnesu v krásném prostředí Rožnova pod Radhoštěm. Jelikož nám ale nebylo přáno a od rána lilo jako z konve, tak jsem se rozhodl pomoc soupeři tím, že nakonec přeci jen budu hrát. Naše sestava doznala několika změn. Naše gólmanská třináctka se po přídělu, který dostala před týdnem (nebo to bylo proto, že musela do práce?!:), rozhodla přenechat své místo mladšímu a hbitějšímu. Své volno si vybral také Filo, a tak jsme po dlouhé době přivítali navrátilce ze Zlína Marka Dovicu a naše řady posílil ještě pracant z Mohelnice Adam Gabzdyl.

Utkání jsem, asi pro svou obdivuhodnou produktivitu v MFL, zahájil nejprve v útoku. První třetinu jsme prohráli 1:0, co při pohledu na soupeře, který v ten den měl v nohách již dva zápasy, bylo neméně obdivuhodné. Výsledek po druhé třetině 2:1 v náš neprospěch nám také nedával mnoho důvodu k radosti, ale naštěstí to bylo jen o jeden gól, takže to nebyl ještě úplně ztracený zápas. Do třetí třetiny se náš kapitán Nalin rozhodl udělat jednu významnou taktickou změnu. Zatímco já jsem posílil obranné řady, kde se cítím jako ryba ve vodě, Maro Dovica se pustil namísto mě do zběsilého útoku. Tento chytrý krok se nám vyplatil a díky třem rychlým gólům do sítě již ke konci ne tak zarputilého soupeře jsme se dostali do vedení 4:2, které jsme již udrželi až dokonce.

Nu co říci na závěr, své statistiky v kanadském bodování jsem si sice nevylepšil (kdyby se počítaly druhé asistence, tak možná nějaký bod urvu…), ale hrát v útoku byla pro mě zajímavá změna a hlavně pocit vítězství je nenahraditelný. Chtěl bych zároveň vyzvednout výkon Pavla St. Louis Bluse, který se se třemi přihrávkami drží v popředí tabulek. Pavle, jsi BŮH!!!

 

Statistika zápasu:
08:56 - Orlovští ležáci - 0:1
18:22 - Gąsior Jerzy (Wawrzyk Jiří) - 1:1
29:57 - Orlovští ležáci - 1:2
33:18 - Wawrzyk Jiří (Blus Pavel) - 2:2
36:46 - Gąsior Michal (Wawrzyk Jiří) - 3:2
39:18 - Dovica Marek (Gąsior Jerzy) - 4:2

Vyloučení: 1:0. Využití: 0:1. Oslabení: 0:0.

 

Sestava týmu:

Jan Baláš (B)

Pavel Blus (O), Adam Nalewajka (O) - Martin Wróbel (O), Michal Kozieł (O)

Michal Gąsior (Ú), Jerzy Gąsior (Ú), Jiří Wawrzyk (Ú) - Jakub Dobrovolný (Ú), Marek Dovica (Ú), Adam Gabzdyl (Ú)