16.3.2014 - MFL - Florbal Stonava - Wariots Team 7:5 (2:1, 3:3, 2:1)

Zápis z posledního zápasu v MFL v této sezóně připravil gólman Tomasz Chorzempa. Již tradičně bez korektur a v původním znění.

 

Tak a je to tady. Jelikož soutěžních utkání moc neodchytám tajně jsem doufal, že se téhle povinnosti vyhnu. Ne, že bych nechtěl, ale žádné basnické střevo nejsem a už od základky jsem u stylických prací trpěl. Něktěří spolužáci už začínali druhou stránku a já ještě neměl ani téma. No co už, povinnost je třeba splnit.

Na zápas jsme tuhle neděli museli dřív, protože jsme ještě měli stavět mantinely. V šatně to ale vypadalo, že se do toho nikomu nechce a spíš se všichni snažili budovat zábavnou předzápasovou atmosféru a proběhlo několik předzápasových rituálů. Filo se navlík do vítězných trenclí s motivem Supermana, Michal Gąsior si pověrčivě navlík na každou nohu jinou fusekli, Pavlík si odskočil na WC a šlo se na věc.

Diváci se ještě nestihli ani posadit a Filo už vstřelil prvního góla, resp. spíš nahodil, protože za střelu se to považovat nedalo. Hned v zápětí se tuším Kožo tlačil do další naši šance, ale gól z toho nebyl. Soupeř se otrkal a taky se dostával do útoku. Bohužel na konci 9. minuty přišlo srovnání. Na naši rozehrávku byl vytvořen tlak a přišla ztráta míčku, kterou jsem nečekal a nechal se překvapit střelou mezi nohy. To jsme nechtěli takhle nechat a vrátili se do ofenzívy. Vyplatilo se. Kožo už už zakončoval sám před brankářem, když přišel soupeřův faul a trestňák. Supermanovy trencle asi měly pozitivní vliv na Filovo sebevědomí, protože trestňák chladnokrevně proměnil. Dvě a půl minuty před koncem třetiny jsme šli do oslabení za Nalinovu ruku, které ale Warioti nedokázali proměnit.

Po šesti minutách druhé třetiny jsem zachytil útok Wariotů a nahrál rozjetému Filovi s vidinou gólové asistence. Junga se ale rozhodl ještě nahrát volnému Kusovi, který neměl problém trefit prázdnou bránu - 3:1. To nás asi kapku uspalo. Po dvou minutách jsem musel lovit míček v brance. Aby toho nebylo málo, za minutu už jsem míček lovil potřetí když Warioti podnikli rychlý útok po mojí levé ruce a kličkou do forehandu zakončili. To nám paradoxně pomohlo a přidali během dalších 3 minut 2 góly 5:3. Tesně před koncem třetiny jsem se musel červenat. Žabka z velké dálky mi přes pravou nohu propadla až do branky. Neomlouvá mě ani to, že mi před nosem proběhl hráč.

Nalin svým skvělým čtením hry přidal v čase 36:55 gól na 6:4. Za minutu sice soupeř odpověděl snížením po dobře rozehrané standartce. Warioti chtěli ještě srovnat a vzali si kvůli tomu i timeout. To jim ale nepomohlo a 46 vteřin před koncem uzavřel účet Loki po skvělé nahrávce od Michala Gąsiora.

Ofenzivním výkonem jsme soupeře přestříleli a rozloučili se s MFL 9. místem.

#33

Uvedený text se nemusí shodovat s oficiálním postojem Florbalu Stonava.

 

Statistika zápasu:
00:11 - Junga Filip (Blus Pavel) - 1:0
09:48 - Wariots Team - 1:1
11:42 - Junga Filip (trestné střílení) - 2:1
21:37 - Kus Ondřej (Junga Filip) - 3:1
23:42 - Wariots Team - 3:2
24:30 - Wariots Team - 3:3
26:50 - Wawrzyk Jiří (Gąsior Michal) - 4:3
27:42 - Kus Ondřej (Kožusznik Marek) - 5:3
29:14 - Wariots Team - 5:4
36:55 - Nalewajka Adam (bez asistence) - 6:4
37:44 - Wariots Team - 6:5
44:14 - Gabzdyl Adam (Gąsior Michal) - 7:5

Vyloučení: 1:0. Využití: 0:0. Oslabení: 0:0.

 

Sestava týmu:

Tomasz Chorzempa (B)

Pavel Blus (O), Michal Kozieł (O) - Adam Nalewajka (O)

Filip Junga (Ú), Marek Kožusznik (Ú), Ondřej Kus (Ú) - Michal Gąsior (Ú), Jiří Wawrzyk (Ú), Adam Gabzdyl (Ú)