16.8.2012 - Florbal Stonava - Sokol Petřvald 3:5 (2:0, 1:1, 0:4)

Zápas se tentokrát odehrál ve čtvrtek od 17:30 (do 19:00) místo pátku. Jelikož nás "tlačil" čas, odehráli jsme zápas na klasických 3x20 minut.
Domácí začali aktivně v obraně, v útoku to trochu haprovalo (v důsledku dobré obranné hry Petřvaldu). Zdálo se, že o první branku se bude bojovat celou třetinu, ale nakonec díky chytrému nahození Michala Kozieła (asistence Daniel Kopic) jsme se ujali vedení 1:0. Pojistku přidal ke konci třetiny Pavel Blus (asistence Kozieł). Pěkná akce byla zakončená střelou do protipohybu brankáře, který si jen stačil srazit míček do vlastní brány - 2:0.
Ve druhé třetině jsme dále dobře bránili a hosté tak měli problémy prostřelit našeho brankáře, kterým byl výtečný Daniel Fukala. Jenže obrovská chyba při rozehrávce nás stála nulu - 2:1. Bojovali jsme dál a po krásné akci celé pětky jsme se dočkali třetí branky, kterou po perfektním uvolnění od Adama Gabzdyla vsítil Kopic - 3:1. S tímto stavem jsme šli do třetí třetiny.
Třetí třetina se pořád nesla v bojovném duchu a oba celky se snažily překvapit střelou, chytrou přihrávkou i krásnou akcí. Hostům se opět podařilo snížit na rozdíl jedné branky - 3:2. Domácí pak měli pár šancí si vzít znovu dvou brankové vedení, ale jak to bývá: nedáš, dostaneš. A hosté se těšili z vyrovnání - 3:3. To však nebyl konec. Po další brance (3:4) hosté uklidnili hru a čekali na naše chyby, které samozřejmě přišly. Minutu a půl před koncem tak pečetili stav na 3:5 (po dorážce).
Zdá se, že nás letní série nezastihla v nejlepší formě. Prohráli jsme i po čtvrté a nezbývá nám, než zabojovat v posledním utkání.
Zajímavostí je, že byl to první zápas, ve kterém jsme začali sledoval kanadské bodování.

Statistika zápasu:
1:0 - Kozieł Michal (Kopic Daniel)
2:0 - Blus Pavel (Kozieł Michal)
2:1 - Sokol Petřvald
3:1 - Kopic Daniel (Gabzdyl Adam)
3:2 - Sokol Petřvald
3:3 - Sokol Petřvald
3:4 - Sokol Petřvald
3:5 - Sokol Petřvald

Sestava týmu:
Daniel Fukala (B)
Adam Nalewajka (O), Lech Ćmok (O) - Pavel Blus (O), Richard Wagner (O)
Radomír Byrtus (Ú), Adam Gabzdyl (Ú), Zbigniew Gabzdyl (Ú) - Daniel Kopic (Ú), Michal Kozieł (Ú), Ondřej Kus (Ú)