18.5.2014 - HFL - Florbal Stonava - Sokol Petřvald 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)

Zápis z tohoto zápasu napsala naše mladá hvězda Jiří Wawrzyk.

Náš první zápas v druhém kole ligy na začátku vyšel podle představ. Ještě před zahájením zápasu jsem si zapomněl kraťasy, a tak Stonava musela odehrát téměř celou třetinu beze mě. Pak Stonavané zaúřadovali, dali gól a měli šanci toto skóre navýšit. Naopak udeřil Sokol Petřvald rychlou rozehrávkou a stav byl 1:1. Do konce první třetiny se nic nezměnilo, a tak třetina skončila za vyrovnaného stavu.

O přestávce jsme si neukázali nic na kreslící tabulce, neboť předvedený výkon na hřišti po první třetině byl adekvátní okolnostem před zápasem :D Ve druhé třetině naše sestava byla konečně kompletní. Petřvald se ještě snažil odpovědět na rozdíl ve skóre, ale nedařilo se jim proměnit díky skvělým zákrokům golmana i blokům domácích obránců. Naopak zaúřadovala dvojice Gabzdyl, Gąsior, po důrazném napadání přišla odměna a první zmiňovaný dotlačil míček do brány. Více branek ve druhé třetině nepadlo. Stav byl tedy 2:1 pro Stonavu.

Do třetí třetiny nabuzení a s touhou po vítězství jsme se pustili beze strachu. Hned na počátku ukázal přehled o hře hráč Kožusznik, který našel volného Kozieła, ten mohl vystřelit z první. Neučinil tak, jelikož si chtěl ještě natrénovat zpracování a teprve potom si míček přehodil na bekhend a zavěsil na 3:1. Nic zázračného už se do konce utkání nestalo. Snad jen, že jsme měli v čase 31:41 přesilovku za faul u naší brány na mně. Do přesilové formace jsme poslali zkušené borce a ti již nechtěli navýšit skóre a tak naše přesilovka skončila nevyužita a utkání skončilo 3:1.

#19

Uvedený text se nemusí shodovat s oficiálním postojem Florbalu Stonava.

 

Statistika zápasu:
02:25 - Kožusznik Marek (Gąsior Michal) - 1:0
06:16 - Sokol Petřvald - 1:1
22:33 - Gabzdyl Adam (Gąsior Michal) - 2:1
26:26 - Kozieł Michal (Kožusznik Marek) - 3:1

Vyloučení: 0:1. Využití: 0:0. Oslabení: 0:0.

 

Sestava týmu:

Daniel Fukala (B)

Adam Nalewajka (O), Martin Wróbel (O) - Pavel Blus (O), Lech Ćmok (O)

Michal Gąsior (Ú), Jiří Wawrzyk (Ú), Adam Gabdzyl (Ú) - Filip Junga (Ú), Michal Kozieł (Ú), Marek Kožusznik (Ú)