18.6.2014 - Florbal Stonava - Butchers Horní Suchá 6:5 (2:1, 2:2, 2:2)

Zápisu se ujal kapitán, jinak dlouholetý bývalý člen Butchersů.

Po hodně dlouhé době - konkrétně 2 roky a 9 měsíců - jsme si domluvili přátelák s Butchers Horní Suchá. Tradice zápasů v Horní Suché byla dodržena i tentokrát. Do Stonavy se jim asi nechce (že by ten náš povrch? :D ). Dosud máme vyrovnanou bilanci 2 vítězství a 2 prohry, takže motivace je, ale z druhé strany nenastupujeme v top sestavě. Do Suché mířím spolu s bratry Gąsiorovými. Dáváme si na čas, přeca Sušané chodí všelijak, takže není třeba spěchat, ni? Bohužel, jsme poslední :D Tak rychle rozcvičit, rozdat černé dresy - bohužel 5 hráčů nemá a já mám jen 4 náhradní, takže Danek Kopic musí hrát jen v tričku… Dívám se na soupeře, 3 vemena, v bráně Honza Baláš (že by měl Lukáš strach?), Kožo jako nutný pomocník Butchersů. To půjde.

Začátek dobrý. Kamiyń příklep a je to tam! Jenže pak se nějak nemůžeme trefit - Honza není přece žádné béčko a dokazuje to. Butchers hrají tradičně - zatažená obrana a na brejky. Jen útočníci se zatím ještě vracejí (jak dlouho?). Jeden brejk jim vyšel - 1:1. My ale máme více ze hry a zaslouženě zase vedeme - Juris si počkal před bránou a dorazil přihrávku Jury Gąsiora. Jo, musíme se tlačit více do brány.

Druhá část a zase srovnáno. Bráním jednoho z vemen, je zády, zasekne si do bekhendu - pokrývám si střelu po zemi - on do toho plácne, míček plachtí na druhou stranu, jak je Tom… Za chvíli tam Tomovi spadne něco od mantinelu (to jsem neviděl, zapisuji předešlý gól). Naštěstí Janek napálí odražený míček do brány a je zase srovnáno. Vedení jsme získali těsně před koncem třetiny. Dobře, pojďme je dorazit!

Na začátku třetí třetiny spadne Tomovi do brány nahození od mantinelu. Smůla, ale nevadí, my to zlomíme! Gąsiorovci pak předvedli krásný ťukes do prázdné. Tyjo! Parádní akce. Útočníci Butchers už se nevracejí, tak je více možností na kontry. To musíme využít! Jenže zase dobře napadají a víte jak to je s tou naší rozehrávkou. Pár chyb a Tom má co dělat… A také po ztrátě je zase srovnáno. Poslední zásah však patří nám. Juris zase předvedl, jak se má hrát. Obešel pár hráčů, posunul na střed Michalovi Gąsiorovi, ten bez přípravy střílí po zemi mezi nohy gólmana. YES! Ale nervy ještě neskončily. Naštěstí jsme to už ubránili. Jura Gąsior ještě sundal Koža na střídačku - prý ho tam pár krát dohrál, tak mu to oplatil… Získal tím pár cenných sekund, díky kterým už Butchers neměli šanci na srovnání.

Tož jsme to zvládli. Trochu lopotně, ale vítězství je doma! Aspoň bude lépe chutnat pivo ;)

#21

Uvedený text se nemusí shodovat s oficiálním postojem Florbalu Stonava.

 

Statistika zápasu:
02:21 - Kaminski Daniel (Ćmok Jan) - 1:0
08:36 - Butchers Horní Suchá - 1:1
12:24 - Wawrzyk Jiří (Gąsior Jerzy) - 2:1
23:02 - Butchers Horní Suchá - 2:2
25:14 - Butchers Horní Suchá - 2:3
32:03 - Ćmok Jan (Kaminski Daniel) - 3:3
39:46 - Gąsior Michal (Kaminski Daniel) - 4:3
41:33 - Butchers Horní Suchá - 4:4
44:45 - Gąsior Jerzy (Wawrzyk Jiří) - 5:4
48:04 - Butchers Horní Suchá - 5:5
54:16 - Gąsior Michal (Wawrzyk Jiří) - 6:5

 

Sestava týmu:

Tomasz Chorzempa (B)

Adam Nalewajka (O), Lech Ćmok (O) - Michal Kozieł (O), Daniel Kopic (O)

Michal Gąsior (Ú), Jerzy Gąsior (Ú), Jiří Wawrzyk (Ú) - Jan Ćmok (Ú), Tomasz Machowski (Ú), Daniel Kaminski (Ú)