19.10.2012 - Bílý tým - Černý tým 7:7 (1:1, 1:3, 3:1, 2:2)

Dneska byla dobrá účast. Měli jsme i dvě významné události. Pro tentokrát brankář Pavel Blus, který musel zaskočit za naši absentující dvojku i trojku, oslavil svůj 10. zápas, čímž se dostal do "tabulky pořádných brankářů" (jak to označil náš zatím nekorunovaný král gólmanů). Významnější jubileum oslavila naše brankářská jednička Daniel Fukala. Odchytal totiž své sté utkání. Nezbývá než říct: GRATULUJEME!
První čtvrtinu začali lépe černí a hned jedna z prvních střel na bránu se ujala. Vojtěch Feber zatáhl míček z obrany do útoku, našel mezi kruhy nepokrytého Marka Wróbla, který bekhendem otevřel skóre - 0:1. Bílí srovnali stav v 8. minutě. Daniel Kopic se rychlým průnikem dostal do útočného pásma, prudkou přihrávkou oslovil Ondřeje Kuse, kterému stačilo jen nastavit hůl a tečovat míček do brány - 1:1. Díky výbornému postřehu obou brankářů již do konce čtvrtiny branka nepadla.
Druhou čtvrtinu otevřel gól bílých. Martin Mikeš našel přihrávkou z hloubi obranného pásma Tomáše Neuwirtha, který se na půlce zbavil obránce a po samostatném úniku otočil stav - 2:1. Černí odpověděli po pěti minutách. Adam Gabzdyl z křídla nahrál před bránu Wróblovi, který se po druhé nemýlil - 2:2. Za dvě minuty černí už zase vedli. Rychlou akci Filipa Jungy zakončil střelou do prázdné brány Jiří Wawrzyk - 2:3. Ve 36. minutě Wróbel dovršil hattrick a opět to bylo bekhendem - 2:4.
Černí opět zaspali začátek čtvrtiny. Po 40 vteřinách skóroval Kus dorážkou střely Neuwirtha - 3:4. Za tři minuty bylo srovnáno. Neuwirth opět nahrával, skóroval Mikeš - 4:4. Zápas tak začal být opravdu zajímavý. Černí si vzali vedení zpět v 58. minutě. Wawrzyk převzal na půli míček od Gabzdyla, prokličkoval se k bráně a zavěsil - 5:4. Jenže bílí dokázali ještě srovnat. Kopic nahrával, Mikeš dával gól - 5:5.
V poslední čtvrtině utkání gradovalo. Útoky se přelévaly z jedné strany na druhou. Brankáři předváděli úchvatné zákroky, ale padaly i branky. První se prosadili černí. V 67. minutě Gabzdyl nahrával a Wawrzyk prostřelil Fukalu po šesté (5:6). Bílí nesložili zbraně a dočkali se vyrovnání. V 71. minutě využil zmatku před branou černých Michalec, který plácnutím do míčku šťastně přeloboval bezmocného Bluse - 6:6. Černí, rozhořčení lehkou ztrátou branky, zabojovali a za další minutu znova vedli. Své střelecké obrození zakončil čtvrtou trefou Wróbel - 6:7. Černí měli utkání pod kontrolou, jenže bílí jsou bojovníci. Dobrým forčekingem si vynutili chybu obránce, jehož nesmyslná nahrávka před branku skončila na holi číhajícího Mikeše. Jeho pohotová střela pak znamenala vyrovnání na 7:7.
Jelikož jsme začali s menším skluzem, museli jsme ukončit poslední čtvrtinu po 15 minutách. Na hřiště se už totiž hrnuli futsalisté… Zápas byl bohužel předčasně ukončen. Bohužel proto, že byl pohledný, plný zvratů, férových soubojů, krásných akcí, branek i zákroků brankářů. Jen bychom se měli pro příště vyvarovat nadávek. Ať už na soupeře, nebo dokonce na vlastní spoluhráče. Všem nám jde sice o výhru, ale nejde o život a tyto nervózní výlevy jsou opravdu zbytečné!

Statistika zápasu:
01:44 - Wróbel Marek (Feber Vojtěch) - 0:1
07:20 - Kus Ondřej (Kopic Daniel) - 1:1
20:20 - Neuwirth Tomáš (Mikeš Martin) - 2:1
25:40 - Wróbel Marek (Gabzdyl Adam) - 2:2
27:50 - Wawrzyk Jiří (Junga Filip) - 2:3
35:20 - Wróbel Marek (Wawrzyk Jiří) - 2:4
40:40 - Kus Ondřej (Neuwirth Tomáš) - 3:4
43:41 - Mikeš Martin (Neuwirth Tomáš) - 4:4
57:58 - Wawrzyk Jiří (Gabzdyl Adam) - 4:5
58:50 - Mikeš Martin (Kopic Daniel) - 5:5
66:27 - Wawrzyk Jiří (Gabzdyl Adam) - 5:6
70:30 - Michalec Stanislav (Neuwirth Tomáš) - 6:6
71:25 - Wróbel Marek (Wawrzyk Jiří) - 6:7
73:30 - Mikeš Martin (bez asistence) - 7:7

Bílý tým:
Daniel Fukala (B) - Stanislav Michalec (O), Aleš Daněk (O) - Daniel Kopic (O), Michal Kozieł (O) - Radomír Byrtus (Ú), Ondřej Kus (Ú), Tomáš Neuwirth (Ú) - Martin Mikeš (Ú)

Černý tým:
Pavel Blus (B) - Adam Nalewajka (O), Vojtěch Feber (O) - Lech Ćmok (O), Tomáš Jelen (O) - Filip Junga (Ú), Adam Gabzdyl (Ú), Jiří Wawrzyk (Ú) - Marek Wróbel (Ú)