20.10.2013 - MFL - Florbal Stonava - Ossiko Třinec 3:4 (1:0, 2:2, 0:2)

Na naše první utkání v MFL jsme byli správně nažhavení i když trochu nervózni. V sestavě jsme udělali dvě změny: Místo zraněného Stanislava Michalce nastoupil na beku Adam Gabzdyl, jehož místo zaujal Ondřej Kus. Soupeř měl v kádru i extraligového hráče, takže nás čekala náročná práce.

Jelikož jsme byli pro soupeře neznámým týmem, první třetina byla seznamovací. Hned při prvním střídání se předvedl jako velký šprýmař Michal Kozieł, který diváky pobavil, když převrhnul hrazení po celé délce hřiště. Gólová zábava přišla v poslední minutě. Soupeř nejprve fauloval unikajícího Michala Gąsiora, díky čemuž jsme měli možnost trestného střílení. Gąsior bohužel trefil jen břevno, následnou přesilovku však po několika vteřinách využil Adam Nalewajka, jehož nahození propadlo přes clonícího Dovicu až za záda gólmana - 1:0.

Ossiko ve druhé třetině přidalo a zjevně nás přehrávalo. Ve 23. minutě se míček nešťastně odrazil před bránu, kde ho dobíhající útočník doklepl do sítě - 1:1. Za minutu jsme ale zase vedli! Kozieł poslal dlouhý pas na Wawrzyka, který prodloužil na nabíhajícího Gąsiora, který z první prostřelil gólmana soupeře - 2:1. A vzápětí jsme vedli 3:1! Po akci Filipa Jungy skóroval Dovica. Nadějný výsledek však do konce třetiny nevydržel. V poslední minutě vrátil soupeř odražený míček do brány - 3:2.

Tlak vítěze minulého ročníku se stupňoval a my jsme se v poslední třetině spíš jen bránili. Dlouho jsme drželi vedení a zdálo se, že překvapivý výsledek dotáhneme do konce. Jenže ve 44. minutě propadlo do brány nahození Ossika a bylo srovnáno. I za remízu bychom byli rádi, jenže závěrečný nápor byl skutečně drtivý. Po faulu Michala Kozieła a jeho vyloučení zahrával soupeř trestňák, který nadvakrát proměnil. Do konce zbývaly 3 vteřiny…

Porážka sice mrzí, ale za předvedený výkon se stydět nemusíme. Srdíčko a tataráček na favorita ligy nakonec nestačily, díky příkladné bojovnosti a nadšení pro hru však utkání mělo zajímavou zápletku a k překvapivému závěru nechybělo mnoho.

 

Statistika zápasu:
14:43 - Nalewajka Adam (Kus Ondřej) - 1:0
22:21 - Ossiko Třinec - 1:1
23:17 - Gąsior Michal (Wawrzyk Jiří) - 2:1
24:28 - Dovica Marek (Junga Filip) - 3:1
29:47 - Ossiko Třinec - 3:2
43:11 - Ossiko Třinec - 3:3
44:57 - Ossiko Třinec - 3:4

Vyloučení: 1:3. Využití: 1:1. Oslabení: 0:1.

 

Sestava týmu:

Daniel Fukala (B)

Adam Nalewajka (O), Adam Gabzdyl (O) - Michal Kozieł (O), Pavel Blus (O)

Jiří Wawrzyk (Ú), Michal Gąsior (Ú), Dominik Andruška (Ú) - Filip Junga (Ú), Marek Dovica (Ú), Ondřej Kus (Ú)