23.11.2014 - MFL - Florbal Stonava - Coyotes Jablunkov 4:3 (1:0, 2:1, 1:2)

Zápis napsal Adam Nalewajka:

Třetí zápas v MFL a nový soupeř - Kojoti z Džabla. Podle výsledků usuzuji, že by mohli být hratelní, takže si věřím na další 3 body. Vítězství v derby nám dodalo sebevědomí a trochu zahnalo chmury po nevydařeném zápase s Ropicí. Před utkáním byly trochu zádrhely se sestavou. Nominovaný Marek Dovica bohužel musel opustit náš rázovitý kraj a odcestovat do kraje provoněného slivovicí, což dalo šanci se ukázat Jankovi Ćmokovi, který minule zmeškal zápas kvůli alkoholovým radovánkám. Nebyla to poslední komplikace před zápasem. Jak jsme před zápasem začali vytahovat žluté dresy, ozval se překvapený Marty, že žlutý dres leží doma… Ještě, že St. Louis přišel ve žlutém tričku a mohl mu tak poskytnout tento trikot k zápasu.

Ten začal se zpožděním, protože se ještě dohrávala juniorská liga, ale to nám nevadilo, protože jsme hned v úvodní minutě udeřili. Soupeř sice srovnal po naší chybě v bránění, ale pak jsme si vypracovali docela komfortní vedení. Kojoti si vzali time-out, začali hrát bez brankáře a dokázali dát dvě branky! Pak jsme si vzali pro jistotu time-out my a pak už jsme to zvládli. Sice Juris tradičně šel na trestnou, ale i 4 proti 6 jsme zvládli.

Vybojované vítězství se počítá. Sice jsem čekal větší radost, ale asi si všichni spíše oddechli, že jsme zase neztratili zbytečně body. Teď nás čeká těžký čtyřboj proti nejlepším celkům minulého ročníku. Každý získaný bod bude jen plusem. Tak doufám, že toto vítězství nám znovu zvedne sebevědomí a bude se nám dařit dál.

 

Statistika zápasu:
00:40 - Wawrzyk Jiří (Gąsior Michal) - 1:0
17:39 - Coyotes Jablunkov - 1:1
25:09 - Wróbel Martin (Junga Filip) - 2:1
26:32 - Gąsior Jerzy (Gąsior Michal) - 3:1
40:58 - Wawrzyk Jiří (Gąsior Jerzy) - 4:1
42:20 - Coyotes Jablunkov - 4:2
42:44 - Coyotes Jablunkov - 4:3

Vyloučení: 1:0. Využití: 0:0. Oslabení: 0:0.

 

Sestava týmu:

Daniel Fukala (B)

Pavel Blus (O), Adam Nalewajka (O) - Martin Wróbel (O), Michal Kozieł (O)

Michal Gąsior (Ú), Jerzy Gąsior (Ú), Jiří Wawrzyk (Ú) - Filip Junga (Ú), Jan Ćmok (Ú), Adam Gabzdyl (Ú)