21.9.2012 - Bílý tým - Černý tým 7:7 (1:0, 4:2, 2:5, 0:0)

Na další utkání přišlo 14 hráčů našeho týmu. Také jsme využili služeb bratrů Andráškových, které přivedl Radomír Byrtus. V bráně černých opět chyběl Tomasz Chorzempa.
První čtvrtina začala šancemi na obou stranách. Týmy vycházely ze zajištěných obran a útočníci se dlouho nemohli prosadit proti dobře chytajícím gólmanům. Více nebezpečných šancí měli černí, ale jak bývá zvykem, do vedení šli bílí. V 15. minutě po závaru v blízkosti černé svatyně se k míčku dostal bílý kanonýr Tomáš Neuwirth a přesnou střelou otevřel skóre. Byla to jediná branka v této čtvrtině, ale rozhodně se bylo na co koukat.
Druhá čtvrtina už přinesla více branek. Obraz hry se moc nezměnil, šance střídala šanci a zejména Marek Wróbel mohl skórovat alespoň třikrát. Branky nicméně dávali bílí. V 5. minutě využil dalšího zaváhání v obraně černých Stanislav Michalec – 2:0. 8. minuta a po kombinaci s Pavlem Andráškem se přesnou střelou prosadil Jakub Dobrovolný – 3:0. Černí se snažili, ale Daniel Fukala byl proti. A tak udeřilo zase na druhé straně. Po šťastném odrazu vymetl víko nepokrytý Ondřej Kus – 4:0. Černí ještě zvýšili aktivitu. Taktovky se chopil obránce Adam Nalewajka, který nebezpečnou střelou ohrozil branku bílých, a po následující dorážce Petra Andráška se černí poprvé radovali – 4:1. Jenže hned po rozehrávce Dobrovolný uvolnil Kuse a bylo to 5:1. Černí se cítili bezmocně. Hra se navíc přitvrdila, což jim moc nevyhovuje. Přesto přišlo snížení. Běžela 18. minuta, když útočně laděný obránce Nalewajka přebral na půli míček od Wróbla, kličkami se zbavil obránců a nechytatelnou střelou do protipohybu brankáře zavěsil – 5:2. Na konci čtvrtiny vzplály emoce. Po faulu na střílejícího útočníka černých se měl 10 sekund před koncem rozehrávat volný hod. Někteří přestali hrát a čekali na rozehrávku, někteří hráli dál. Padl gól do bílé branky (s klaksonem), ale pro dřívější pískání gól neplatil. Bohužel k rozehrání volného hodu se černí už nedostali. Zjitřenou atmosféru tak přerušila přestávka.
Nervozity černých využil hned na začátku třetí čtvrtiny Dobrovolný, který po přihrávce Richarda Wagnera prostřelil brankáře Dalibora Tůmu – 6:2. Pak ale přišla černá smršť. Ve 2. minutě Wróbel uvolnil Adama Gabzdyla a bylo to 6:3. Pak následovaly další branky. V 6. minutě Tůma vybídl k brejku Filipa Jungu, který technickou střelou překonal Fukalu – 6:4. Za minutu Junga vystřelil z úhlu, míček se otřel o třísla Wróbla, změnil směr a zapadl do branky – 6:5. Wróbel potěšen svým zásahem řádil dál. Hned za další minutu převzal na půlce hřiště míček od Jungy, zbavil se obránců a zavěsil. Bylo srovnáno – 6:6. Začalo se hrát opatrněji, ale přesto pořád tvrdě. V 16. minutě utekl po křídle Michalec a nikým neatakován, vrátil vedení bílým – 7:6. Černí se však nechtěli nechat a za minutu opět srovnali, tentokrát po střele Jungy, který propálil vše, co mu stálo v cestě.
Poslední čtvrtina se hrála jen deset minut, protože na svůj trénink čekalo už jiné družstvo. Za celou dobu branka nepadla, ale šance byly na obou stranách.
Černí se tak vítězství opět nedočkali, tentokrát však byli důstojným soupeřem. I když hra byla místy vyostřená, měla spád i brankové příležitosti. Někteří by si však měli uvědomit, že hrajeme florbal a ne hokejbal. Sekání a zvedaní florbalek do tohoto sportu nepatří a při mistráku se trestá dvouminutovým vyloučením. Asi bude třeba udělat "osvětu"...

Statistika zápasu:
14:34 - Neuwirth Tomáš (bez asistence) - 1:0
24:17 - Michalec Stanislav (bez asistence) - 2:0
27:34 - Dobrovolný Jakub (Andráško Pavel) - 3:0
29:58 - Kus Ondřej (bez asistence) - 4:0
31:23 - Andráško Petr (Nalewajka Adam) - 4:1
31:50 - Kus Ondřej (Dobrovolný Jakub) - 5:1
37:17 - Nalewajka Adam (Wróbel Marek) - 5:2
40:15 - Dobrovolný Jakub (Wagner Richard) - 6:2
41:13 - Gabzdyl Adam (Wróbel Marek) - 6:3
45:24 - Junga Filip (Tůma Dalibor) - 6:4
46:28 - Wróbel Marek (Junga Filip) - 6:5
47:49 - Wróbel Marek (Junga Filip) - 6:6
55:15 - Michalec Stanislav (Wagner Richard) - 7:6
56:30 - Junga Filip (bez asistence) - 7:7

Bílý tým:
Daniel Fukala (B) - Stanislav Michalec (O), Richard Wagner (O) - Michal Kozieł (O) - Jakub Dobrovolný (Ú), Ondřej Kus (Ú), Tomáš Neuwirth (Ú) - Pavel Andráško (Ú)

Černý tým:
Dalibor Tůma (B) - Adam Nalewajka (O), Tomáš Jelen (O) - Adam Gabzdyl (O) - Filip Junga (Ú), Radomír Byrtus (Ú), Marek Wróbel (Ú) - Petr Andráško (Ú)