22.11.2015 - MFL - Florbal Stonava - FK Vendryně 6:4 (0:2, 3:1, 3:1)

Po dvou vítězstvích v MFL nás čekal neznámý soupeř z Vendryně. Podle výsledků měl být k poražení, ale jak je u nás zvykem, na relativně slabší soupeře hrát neumíme… Navíc před zápasem odpadl kvůli nemoci Pavlík Blus a tak se narychlo dělala změna v sestavě. Loki šel na beka, do útoku letos poprvé nastoupil Filo, což se později ukázalo jako trefa do černého. Ale popořádku.

Úvod jsme zase zaspali. První akce hráčů ve žlutém (my jsme tentokrát nastoupili v černých dresech), nahrávka před bránu, kde byl nekrytý útočník, který se trefil. Rozjížděli jsme se pomaleji, čehož soupeř znovu využil. Míček se odrazil k dobíhajícímu hráči, který pohotovou střelou pod víko zvýšil na 0:2. Nevypadalo to s námi dobře. Ke konci třetiny jsme hráli dlouhou pětiminutovou přesilovku, ale ta nám vůbec nevyšla.

Druhá třetina ale vypadala jinak. Hned v úvodu Fuki vysunul do brejku Fila, který si počkal, až proběhnou obránci a zkušeně zavěsil. Další střídání tohoto útoku a bylo srovnáno. Viktor rozehrál trestňák na volně nabíhajícího Koža, který měl před sebou prázdnou bránu. Soupeř hrozil brejky a jeden mu vyšel. Naštěstí do minuty bylo zase srovnáno. Marty získal míček, nahrál Filovi, který si pohrál s obranou a dál svůj druhý gól.

Třetí třetina začala zase špatně. Soupeř zkusil zahrát buly nedovoleným způsobem, což rozhodčí pustili. A než jsme se stačili nějak správně zformovat, vyslal záludnou střelu, která se od tyčky odrazila do zad Fukiho a míček pak doskákal až do brány. Dlouho jsme tlačili, měli i přesilovku, ale gól jsme dát nemohli. Až zaúřadoval Marty. Zisk ve vlastním obranném pásmu, typický nezastavitelný průnik, klička gólmanovi a míček byl v bráně! Věřili jsme, že ještě vyhrajeme! Pomohla nám k tomu přesilovka. Filo rychle posunul ze středu na křídlo na Martyho, který střílel z první a gólman už nestačil zasáhnout. Vendryně pak měla pár šancí na srovnání, ale nám ke konci vyšel ještě brejk po ose Fuki-Filo a bylo hotovo.

Vydřené vítězství je o to cennější. Vojta si tak drží neuvěřitelnou bilanci, kdy každá jeho účast v MFL končí vítězstvím.

 

Statistika zápasu:
00:48 - FK Vendryně - 0:1
06:10 - FK Vendryně - 0:2
15:33 - Junga Filip (Fukala Daniel) - 1:2
18:31 - Kožusznik Marek (Kubala Viktor) - 2:2
27:12 - FK Vendryně - 2:3
28:12 - Junga Filip (Wróbel Martin) - 3:3
30:07 - FK Vendryně - 3:4
40:56 - Wróbel Martin (bez asistence) - 4:4
43:13 - Wróbel Martin (Junga Filip) - 5:4
44:37 - Junga Filip (Fukala Daniel) - 6:4

Vyloučení: 0:3. Využití: 1:0. Oslabení: 0:0.

 

Sestava týmu:

Daniel Fukala (B)

Martin Wróbel (O), Michal Kozieł (O) - Vojtěch Feber (O), Adam Gabzdyl (O)

Marek Kožusznik (Ú), Filip Junga (Ú), Viktor Kubala (Ú) - Michal Gąsior (Ú), Jiří Wawrzyk (Ú), Jerzy Gąsior (Ú)