22.3.2015 - MFL - Florbal Stonava - Team Stars 3:4 (1:1, 0:2, 2:1)

Poslední zápas základní části už pro nás řeší jen to, zda budeme na 6. nebo na 7. místě a tedy v kolik hodin budeme hráč čtvrtfinále. Takže nám jde "jen" o vítězství. Jelikož jsme ještě tohoto soupeře neporazili, motivace nám nechybí. V šatně se to sice trochu zlehčuje, ale nikdo nic nevypustí! Při vyhlašování sestav mě kluci příjemně překvapí. Domluví s paní Kyselou, že mi popřeje k narozeninám. Wow! Díky hoši!

Zápas začal. Stars se snaží vysoko napadat, což nám ztěžuje rozehrávku, ale nějak si s tím radíme. A také jsme jako první udeřili! Kožo vybojoval míček, nahrál ho před bránu, kde naše Pacička míček z první uklidila do sítě! Soupeř ale srovnal. Při naší ztrátě v útočném pásmu nasadil k brejku, první střelu Fuki chytil, ale přišla ještě dorážka. Naše nedůslednost byla opět potrestána.

Druhou třetinu jsme nezvládli. Další branku jsme dostali po kombinaci soupeře. Neuhlídal jsem hráče před bránou… Ten si odstoupil a z první, mezi moje nohy zavěsil. Tohle jsem měl zblokovat… :/ Hned za minutu dali Stars třetí branku, která však platit neměla. Jejich hráč stál v brankovišti, přitom vybojoval míček, nahrál druhému, který už našel cíl. Rozhodčí na protesty neslyšel. Tady pravidla neplatila…

Do třetí třetiny jsme si řekli, že to ještě zkusíme obrátit. Bohužel hned první akce zase skončila gólem v naší bráně. Stars byli opět důraznější než my a nadvakrát zvýšili na 1:4. Naštěstí máme bratry Sediny, kteří za přispění finského spoluhráče Fila Junganena snížili. A trestali jsme i podruhé! Janek bojoval za bránou jako lev, soupeř mu míček nebyl schopen vzít. Janko chtěl nahrát před bránu, ale trefil obránce do nohy, od níž se míček odrazil do brány! 3:4 ve 34. minutě - ještě byl čas na srovnání! Stars znervózněli, začali bránit a jen vyhazovat míčky, bohužel už jsme další gól nepřidali a prohráli souboj o 6. místo.

Tímto jsme zakončili základní část, která byla úspěšnější než loňská. Hlavní cíl - dostat se do play off - jsme splnili. Sice jsme měli na to, být výše než na 7. místě, ale toto umístění ještě určitě vylepšíme!

 

Statistika zápasu:
04:21 - Glac Andrzej (Kožusznik Marek) - 1:0
08:21 - Team Stars - 1:1
22:27 - Team Stars - 1:2
23:45 - Team Stars - 1:3
30:14 - Team Stars - 1:4
32:13 - Gąsior Jerzy (Gąsior Michal) - 2:4
33:42 - Ćmok Jan (Wróbel Martin) - 3:4

Vyloučení: 3:1. Využití: 0:0. Oslabení: 0:0:

 

Sestava týmu:

Daniel Fukala (B)

Pavel Blus (O), Adam Nalewajka (O) - Martin Wróbel (O), Michal Kozieł (O)

Filip Junga (Ú), Jerzy Gąsior (Ú), Michal Gąsior (Ú) - Marek Kožusznik (Ú), Jan Ćmok (Ú), Andrzej Glac (Ú)