23.11.2012 - Bílý tým - Černý tým 6:4 (1:1, 1:1, 2:2, 2:0)

Další zápas velkých rivalů z bílého a černého týmu přinesl opravdu kvalitní florbal, který doslova vtáhnul skupinu krásných fanynek. Ty nejenže vytrvale povzbuzovaly svůj (bílý) tým, ale zhostily se také zápisu o utkání. Nutno dodat, že zápis byl velmi kvalitně vyplněn, takže s velkým poděkováním budeme doufat, že nepřišly naposledy. V sestavách se objevili tři staronoví hráči v sestavě černých. V bráně se činil Pavel Beránek, v poli Marianové Polok a Szczepański.
Zápas začal perfektně pro bílé. Hned první střelu proměnil v branku Ondřej Kus, nahrával Richard Wagner - 1:0. Černé to trochu zaskočilo, ale už v 6. minutě je zpět do zápasu vrátil Martin Mikeš, který zachytil nepřesnou rozehrávku a pohotovou střelou srovnal na 1:1. Ve zbytku čtvrtiny dominovaly obrany v čele s brankáři.
Do druhé čtvrtiny vstoupili naopak lépe černí. Vojtěch Feber nahrávkou podél mantinelu oslovil Radomíra Byrtuse, který procedil míček mezi výstrojí brankáře - 1:2. Vyrovnání přišlo ve 39. minutě. Aleš Daněk nahrával a Kus se opět nemýlil - 2:2.
Vyrovnaný zápas pokračoval i ve třetí čtvrtině. Nejprve ve 42. minutě dostal bílé do vedení Pavel Blus, který zužitkoval nahrávku Michala Kozieła - 3:2. Ve 46. minutě Kus završil svůj hattrick - 4:2. Při formě brankáře bílých Daniela Fukaly mohla tato branka být rozhodující. Jenže černí ještě nesložili zbraně. Nejprve v 54. minutě Marian Polok dalekonosnou střelou snížil na 4:3 a v 57. minutě se prosadil Marek Wróbel. Utkání dostalo nový náboj, což vycítili i diváci.
Bílý tým, nabuzen podporou ochozů, donutil černé chybovat. Špatnou rozehrávku soupeře zachytil Tomáš Neuwirth, posunul míček na Kuse a ten se dnes nemýlil - 5:4. Černí pak dlouho bušili do obrany bílých, ale ta byla kompaktní. Otevřenou hru černých navíc v 78. minutě potrestal Neuwirth. Pro černé to byl neřešitelný stav a k úspěchu jim nepomohla ani závěrečná power play.
Bílí tak opět slavili se svou taktikou úspěch. Vycházeli ze zabezpečené obrany, podpořené vynikajícím brankářem a podnikali rychlé výpady do rozhozené obrany černých. Černým naopak vázla souhra a ani individuální průniky je k vítězství nedovedly.

Statistika zápasu:
00:10 - Kus Ondřej (Wagner Richard) - 1:0
05:07 - Mikeš Martin (bez asistence) - 1:1
20:29 - Byrtus Radomír (Feber Vojtěch) - 1:2
38:31 - Kus Ondřej (Daněk Aleš) - 2:2
41:40 - Blus Pavel (Kozieł Michal) - 3:2
45:28 - Kus Ondřej (Wagner Richard) - 4:2
53:15 - Polok Marian (Mikeš Martin) - 4:3
56:54 - Wróbel Marek (Byrtus Radomír) - 4:4
61:59 - Kus Ondřej (Neuwirth Tomáš) - 5:4
77:12 - Neuwirth Tomáš (Kozieł Michal) - 6:4

Bílý tým:
Daniel Fukala (B) - Richard Wagner (O), Aleš Daněk (O) - Stanislav Michalec (O) - Ondřej Kus (Ú),  Tomáš Neuwirth  (Ú), Pavel Blus (Ú) - Michal Kozieł (Ú)

Černý tým:
Pavel Beránek (B) - Adam Nalewajka (O), Vojtěch Feber (O) - Adam Gabzdyl (O) - Filip Junga (Ú), Marek Wróbel (Ú), Martin Mikeš (Ú) - Marian Polok (Ú), Marian Szczepański (Ú), Radomír Byrtus (Ú)