23.2.2014 - MFL - Florbal Stonava - Ossiko Třinec-dorost 2:1 (1:0, 1:0, 0:1)

Předposlední zápas základní části už pro nás neměl ten správný náboj. Zůstala jen chuť odvety za minulou porážku.

Do utkání jsme vstoupili jistě. Soupeř hrál ze zajištěné obrany a my jsme měli hodně času na rozehrávku jak v obraně, tak v útoku. V 5. minutě přišel zbytečný faul Jirky Warzyka na půlící čáře. Kromě 5 minutového trestu však přišel i trest za nesportovní chování pro jednoho z mladíků Ossika. Následnou hru 4 na 4 jsme přetavili ve vedoucí branku. Marek Dovica vybojoval míček za bránou, nahrál ho na nabíhajícího Michala Gąsiora, který uklidil míček do brány. Další šance jsme už nevyužili.

Druhá část vypadala podobně. Soupeř spíše bránil, jeho útoky se omezily na lehké střely z dálky. Druhou branku přidal Marek Wróbel. Na půlící čáře obral obránce o míček, zasprintoval a nechytatelnou střelou pod víko zvýšil na 2:0.

Ve třetí třetině nás Ossiko zaskočilo vysunutým forčekingem, čímž nás dostalo pod tlak. Ve 39. minutě byl znovu vyloučen Wawrzyk (hrubost). Ačkoli přesilovku soupeř nevyužil, trest se dostavil hned záhy. Nalewajka neuhlídal nabíhajícího útočníka, který sám před bránou nezaváhal. Mladí třinečané ožili a měli jsme co dělat, abychom stávající stav udrželi. 15 sekund před koncem byl navíc za nedovolenou vzdálenost vyloučen Dovica. Ani přesila při hře 6 na 4 však třineckém potěru nestačila.

Vybojovali jsme třetí vítězství v MFL. K dobrému výkonu sice pár gólů scházelo, přesto můžeme být spokojeni

 

Statistika zápasu:
04:55 - Gąsior Michal (Dovica Marek) - 1:0
16:14 - Wróbel Marek (bez asistence) - 2:0
41:20 - Ossiko Třinec - 2:1

Vyloučení: 3:1. Využití: 1:0. Oslabení: 0:0.

 

Sestava týmu:

Daniel Fukala (B)

Pavel Blus (O), Michal Kozieł (O) - Adam Nalewajka (O), Dominik Andruška (O)

Marek Kožusznik (Ú), Tomasz Machowski (Ú), Marek Dovica (Ú) - Michal Gąsior (Ú), Marek Wróbel (Ú), Jiří Wawrzyk (Ú)