23.8.2014 - Czech Cool Trade Cup - Florbal Stonava - Rafani Ostrava 2:4 (1:1, 1:3)

Komentář k zápasu by Sztefan:

Potěšeni předchozími výsledky a hlavně způsobem naší hry jsme pozitivně naladěni vstupovali do čtvrtfinálového zápasu. Vždyť jsme si také vybojovali hezké druhé místo ve skupině, a tak nás měl čekat alespoň papírově slabší soupeř. Opak byl však pravdou. Všechno to začalo nevinně vyhlížející změnou v pořadí čtvrtfinálových zápasů, kdy jsme měli nejprve hrát jako druzí v pořadí, potom třetí, a nakonec za námi přišel hlavní organizátor s tím, že soupeřovi by se hodilo, kdyby náš zápas ještě odložili. No jelikož jsme už čekali 2 hodiny, tak dalších půl hodiny navíc nás nezabije, a k tomu nám to bylo prezentováno v podstatě jako hotová věc, takže jsme souhlasili. Jenže soupeři se to opravdu hodilo. Denní směna vystřídala noční směnu (doslova), a na hřišti byl najednou úplně jiný tým než ten, který dostal ve skupině výprask 8:0 a 11:1.

To jsme poznali hned od začátku. Soupeř nás začal od úvodního hvizdu tlačit. My jsme ale paradoxně mohli hrát svoji hru na brejky, a tak jsme to byli my, kdo se dostal do vedení 1:0. Rafani však vzápětí srovnali a pak se dokonce dostali do krátkého vedení 2:1, abychom my vzápětí zase srovnali. Drama to bylo až do samého konce, bohužel však pro nás neskončilo dobře. 4 minuty před koncem zápasu přišla studená sprcha v podobě dvou rychlých gólů soupeře, a naše naděje byly ty tam. Bojovali jsme sice až do úplného závěru, ale výsledek se nám zvrátit nepodařilo. Z turnaje jsme tedy odjížděli s konečným 5. místem, ale s pozitivními dojmy. Po dlouhé době se nám totiž zase podařilo vyhrát zápas se slabším i silnějším soupeřem, ale další dva vyrovnané zápasy skončily bohužel v náš neprospěch. Po další studené sprše (v Ostravě evidentně šetří horkou vodu na horší časy nebo někdo prostě jen zapomněl zapnout bojler) jsme vyrazili v silném složení ( a Dano) reprezentovat Florbal Stonava na večerní společenskou akci.

Tentokrát jsem zkusil zabojovat nejen na hřišti (kde to nebylo moc vidět), ale také v kuchyni, abych zvedl morálku mužstva. Vajíčka pro Fila ke snídani se evidentně osvědčila, ale zato Marovi Dovicovi, který po ránu vypadal, jako by běhal celou noc dokola po ostravském městském okruhu (ráno ho nejspíš tak bolely nohy, že nemohl ani řídit...), nepomohl ani oběd v podobě ražniči :D

#85

Uvedený text se nemusí shodovat s oficiálním postojem Florbalu Stonava.

 

Statistika zápasu:
02:27 - Gabzdyl Adam (Gąsior Michal) - 1:0
05:57 - Rafani Ostrava - 1:1
16:12 - Rafani Ostrava - 1:2
16:59 - Kožusznik Marek (Dovica Marek) - 2:2
20:12 - Rafani Ostrava - 2:3
21:05 - Rafani Ostrava - 2:4

Vyloučení: 1:1. Využití: 0:0. Oslabení: 0:0.

 

Sestava týmu:

Daniel Fukala (B)

Martin Czyž (O), Adam Nalewajka (O) - Pavel Blus (O), Michal Kozieł (O)

Michal Gąsior (Ú), Jerzy Gąsior (Ú), Adam Gabzdyl (Ú) - Marek Kožusznik (Ú), Marek Dovica (Ú), Daniel Kaminski (Ú)