25.1.2015 - MFL - Florbal Stonava - Orlovští ležáci 7:0 (3:0, 2:0, 2:0)

V neděli jsme rozehráli další partii v rámci MFL, tentokrát proti naši starým známým z Orlové. Našim úkolem v tomto tzv. „karvinském derby“ (nechápu teda, proč by měl být zápas Orlové se Stonavou na palubovce v Třinci takto pojmenován a asi si z toho budu ještě dlouho dělat legraci) bylo uhrát povinné tři body do tabulky, abychom si vylepšili postupové naděje do play off. V sestavě nás čekaly dvě zásadní změny. Místo Martyho nastoupil do obrany poprvé Andree, a místo Dobroše, Koža, Dovicy nebo Lokiho se po dlouhé době vrátil do reprezentační sestavy také Aleš Daněk.

Soupeře jsme vůbec nešetřili a už od 7. minuty jsme vedli 2:0 zásluhou druhého nejmladšího člena stonavské výpravy, který byl ještě v plesovém opojení, což mu evidentně při hře svědčilo. Žádné drama jsme nedopustili, po první třetině jsme vyhrávali už 3:0 a do konce zápasu jsme stihli přidat ještě čtyři góly a žádný nedostat, takže výsledek 7:0 je celkem povzbudivý. Soupeř nám to nicméně hodně usnadnil, protože hrál nedůrazně a vypadalo to, že mu už na začátku došly všechny síly. Chtěl bych vyzvednout zejména výkon Fuckaly, který díky skvěle fungující obraně vychytal své první čisté konto v MFL. Škoda jen, že přes špunty v uších neslyšel naše pochvaly ze střídačky. V útoku zase exceloval Michal Gąsior, který byl se 6 body u skoro všech našich gólů… No jo, někdo má 6 bodů za zápas, jiný si musí na svůj první bod ještě počkat. Možná, že ten příští – 28 zápas – bude ten zlomový. V nejhorším případě to udělám jako Juris a chytnu soupeře za dres, abych se dostal do tabulky alespoň s trestnými minutami.

Po zápase chtěl právě Juris zafrajeřit, a jak se sluší a patří na druhého nejmladšího člena týmu, vytáhl flašku zelené. Je mi líto všech řidičů, kteří se na ubývající flašku jen smutně dívali. Myslím, že bychom si všichni zvykli na to, kdyby se z této ojedinělé akce stala tradice (jako že by mohl Juris nosit flašku na každý zápas…) Následné pivo už bylo jen třešničkou na dortu za to, že povinné body jsou doma.

 

Statistika zápasu:
01:11 - Wawrzyk Jiří (Gąsior Michal) - 1:0
06:38 - Wawrzyk Jiří (Gąsior Michal) - 2:0
11:42 - Ćmok Jan (Daněk Aleš) - 3:0
17:38 - Gąsior Jerzy (Gąsior Michal) - 4:0
20:25 - Gąsior Michal (Fukala Daniel) - 5:0
37:59 - Gąsior Jerzy (Gąsior Michal) - 6:0
39:01 - Gąsior Michal (Junga Filip) - 7:0

Vyloučení: 1:0. Využití: 0:0. Oslabení: 1:0.

 

Sestava týmu:

Daniel Fukala (B)

Pavel Blus (O), Adam Nalewajka (O) - Andrzej Glac (O), Michal Kozieł (O)

Michal Gąsior (Ú), Jerzy Gąsior (Ú), Jiří Wawrzyk (Ú) - Filip Junga (Ú), Jan Ćmok (Ú), Aleš Daněk (Ú)