25.10.2015 - MFL - Florbal Stonava - Ossiko Třinec 5:7 (2:3, 1:2, 2:2)

Druhé naše vystoupení v Třinci bylo okořeněno týmovým focením. Martyho bílé trenýrky jsme patřičně zakryli, nahodili úsměvy, pár cvaků a hrrr na ně! Ještě musím podotknout, že jsme opět měli menší turbulence v sestavě, některé na poslední chvíli, ale my jsme přece silný tým!

Úvod nám vyšel. Ossiko ještě nenahodilo ty správné obrátky a my jsme už vedli! Juris nečekal s rozehrávkou trestňáku a hned ho zakončil dělovkou do brány. Brankář Ossika, jehož jméno neznali ani jeho spoluhráči, nezačal příliš dobře. A to bylo dobře! Vítěz posledních tří ročníků se ale nenechal zaskočit, vypíchnul naši nepřesnou přihrávku a po rychlé akci a střele zpoza obránce lovil Pavlík Beránek první balónek ze své sítě. Za chvílí jsme však znovu vedli! Juris střílel, gólman jen vyrazil a Viktor byl na správném místě i s dobrou muškou. O vedení jsme však záhy přišli – další nepřesná rozehrávka v obraně, mladíček z Ossika si pohrál s gólmanem, a pohodově zakončil. Třinečané dál útočili a šli do vedení. Křížnou přihrávku první útočník promáchnul, druhý, stojící za ním, už ne.

Úvod druhé části nám nevyšel. Další křížná přihrávka a střela z první do odkryté svatyně a po ní dorážka do prázdné znamenaly tříbrankovou ztrátu. Byl nejvyšší čas něco s tím udělat. Zabrali jsme a poctivě makali. Šance nějaké byly, ale branka nepadla. Až poslední akce vyšla. Marty 5 vteřin před koncem třetiny získal v obraně míček, potáhnul a mírně za půlící čarou vyslal skákavý projektil, který gólman Ossika nechytil! To jsme si řekli, že musíme střílet ostošest!

Jenže něco si říct a pak to realizovat není snadné. Přesto jsme se snažili dál a nebyli jsme bez šancí. Ossiko dnes v obraně zrovna nezářilo, zato útok šlapal dobře. Další křížná přihrávka a další střela z první. Zase o 3 branky. Za chvíli Viktor zblokoval přihrávku, míček se odrazil k Michalovi, který svůj samostatný nájezd zakončil věru profesorsky. Ossiko ale zase zvýšilo. Už je to nuda, protože to byl gól jako přes kopírák. Poslední slovo jsme měli my. Michal zpoza brány nadvakrát protlačil přihrávku před bránu, kde byl Viktor a ten se opět nemýlil. Pak měl ještě obrovskou šanci Marty, ta ale gólem neskončila.

Takže opět prohra. Výkon byl slibný, šance jsme si vytvořili, něco i proměnili, jen je ještě třeba zapracovat na obraně.

 

Statistika zápasu:
01:13 - Wawrzyk Jiří (bez asistence) - 1:0
04:20 - Ossiko Třinec - 1:1
07:00 - Kubala Viktor (Wawrzyk Jiří) - 2:1
08:37 - Ossiko Třinec - 2:2
13:15 - Ossiko Třinec - 2:3
18:47 - Ossiko Třinec - 2:4
20:31 - Ossiko Třinec - 2:5
29:59 - Wróbel Martin (bez asistence) - 3:5
36:24 - Ossiko Třinec - 3:6
37:30 - Gąsior Michal (Kubala Viktor) - 4:6
39:48 - Ossiko Třinec - 4:7
40:47 - Kubala Viktor (Gąsior Michal) - 5:7

Vyloučení: 0:1. Využití: 0:0. Oslabení: 0:0.

 

Sestava týmu:

Pavel Beránek (B)

Martin Wróbel (O), Michal Kozieł (O) - Adam Nalewajka (O), Daniel Witosz (O)

Michal Gąsior (Ú), Jiří Wawrzyk (Ú), Viktor Kubala (Ú) - Jakub Dobrovolný (Ú), Adam Gabzdyl (Ú), Jan Ćmok (Ú)