26.4.2015 - MFL - Florbal Stonava - Team Stars 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

Předzápasové prognózy nevypadaly nejlíp. Z pracovních důvodů byl z utkání o umístění vyřazen Loki, pro zranění chyběl Pavel. Premiéru v MFL tak zažil Vojta Feber. Ten se uvedl hned při prvním střídání, kdy se poroučel k zemi po záludném kontaktu se sebou samým. V dalším průběhu jej však nervozita opustila a stal se více než platným členem.

1. třetina nás zastihla maximálně soustředěné a hned od začátku jsme naznačili, že očekávána výhra domácích nebude tak jednoznačná. Dobrým napadáním jsme soupeře trochu zaskočili. Když jsme k tomu přidali kvalitní hru na obou stranách hřiště, bylo z toho vedení 1:0. Gól navíc padl ze standardky, které se nám letos moc nedařily a znamenal zároveň využití přesilovky (trvala přesně 3 vteřiny).

Ve druhé třetině nás Stars trochu překvapili vysunutým forčekingem. Nebylo jim to ale moc platné. Běžela zrovna 18. minuta, když jsme se sudím zabředli do hloubky Hegelovy filozofie. Rozhodčí, pohlcen vysvětlováním teorie mravního státu, zcela ignoroval naše útočné tažení na druhé straně hřiště a nepostřehl gól Michala. Naštěstí druhý arbitr byl pozornější a trochu spornou, byť očividnou branku uznal.

Do poslední části jsme vstupovali s náskokem dvou branek a s vědomím, že podobný náskok jsme už několikrát promrhali. Dnes tomu mělo být jinak. Hru jsme v rámci možností kontrolovali a soupeři zlé zatápěli. Třetí branka dlouho visela ve vzduchu, ale padla až minutu před koncem z hole dnes opět velmi aktivního Jury. Závěrečný hvizd znamenal naši/moji druhou nulu v MFL a dobrý vstup do bojů o 5. místo.

Byl to bezpochyby jeden z nejlepších mačů, které jsme v Třinci odehráli, ozdobený maximálním nasazením útočníků, téměř bezchybnou hrou obránců a 100 % úspěšným gólmanem. Takže chlapci, s chutí do dalších zápasů…

 

Statistika zápasu:
12:06 - Gąsior Jerzy (Wawrzyk Jiří) - 1:0
17:25 - Gąsior Michal (Gąsior Jerzy) - 2:0
43:35 - Gąsior Jerzy (Gąsior Michal) - 3:0

Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. Oslabení: 0:0.

 

Soupiska týmu:

Daniel Fukala (B)

Martin Wróbel (O), Michal Kozieł (O) - Vojtěch Feber (O), Adam Nalewajka (O)

Michal Gąsior (Ú), Jerzy Gąsior (Ú), Jiří Wawrzyk (Ú) - Filip Junga (Ú), Jan Ćmok (Ú), Marek Kožusznik (Ú)