27.10.2012 - Stonava Cup - Florbal Stonava - Florbal Karviná 4:4 (2:1, 2:2, 0:1)

V našem druhém utkání na II. Stonava Cupu se mělo rozhodnout o vítězi turnaje. Jelikož florbalisté Karviné měli lepší skóre, potřebovali jsme vyhrát.
Do zápasu jsme nevstoupili dobře, hráli jsme staticky (jaký to rozdíl oproti předešlému zápasu) a odpočatá Karviná na nás od začátku vlétla. V 8. minutě z toho byla první branka. Obránce ztratil míček a hosté z protiútoku otevřeli skóre - 0:1. Srovnali jsme ve 14. minutě. Marek Wróbel předvedl jak by měl vypadat důraz před bránou soupeře a dorazil odražený míček po střele Jiřího Wawrzyka do sítě - 1:1. Do konce třetiny se nám podařilo skóre otočit. Stanislav Michalec našel volného Michala Kozieła a bylo to 2:1.
Do druhé třetiny jsme si předsevzali, že zrychlíme střídání, abychom se dostali do tempa. Přišly i šance, ale udeřil soupeř. Ve 29. minutě hostující útočník dorazil odražený míček do odkryté brány - 2:2. Za tři minuty bylo ještě hůř. Karviná využila brejk a vrátila vedení na svou stranu - 2:3. My jsme se střelecky trápili. Šance jsme měli obstojné, ale ne a ne se prosadit. Podařilo se nám to až ke konci třetiny. Ve 39. minutě Martin Mikeš našel Wawrzyka a ten z úhlu přesnou ránou k tyčce srovnal - 3:3. O minutu později Adam Nalewajka setřásl bránícího útočníka a z otočky nahrál volnému Wawrzykowi, který z dálky příklepem vymetl růžek - 3:4.
Ve třetí třetině jsme chtěli co nejdřív rozhodnout. Díky rychlému střídání jsme si vytvořili tlak i brankové příležitosti, ale gól nám byl zapovězen. Karviná udeřila ve 48. minutě. Míček poskakující před naším brankářem, dorazil do brány hostující útočník - 4:4. Tato branka nás nabudila ještě víc, ale ani 100% šance jsme ve vítězný gól bohužel neproměnili.
Remízovým výsledkem jsme přišli o vítězství ve II. Stonava Cupu. V zápase jsme byli lepší, měli jsme více šancí, ale únava se projevila více, než jsme chtěli. Potěšením tak zůstalo alespoň vylepšení třetího místa z předchozího turnaje. Stoupající tendence nám předurčuje vítězství v příštím ročníku. Na ni však spoléhat nemůžeme…

Statistika zápasu:
07:34 - Florbal Karviná - 0:1
13:50 - Wróbel Marek (Wawrzyk Jiří) - 1:1
19:05 - Kozieł Michal (Michalec Stanislav) - 2:1
28:18 - Florbal Karviná - 2:2
31:59 - Florbal Karviná - 2:3
38:20 - Wawrzyk Jiří (Mikeš Martin) - 3:3
39:20 - Wawrzyk Jiří (Nalewajka Adam) - 4:3
47:32 - Florbal Karviná - 4:4

Sestava týmu:
Daniel Fukala (B)
Stanislav Michalec (O), Michal Kozieł (O) - Adam Nalewajka (O), Vojtěch Feber (O)
Pavel Blus (Ú), Radomír Byrtus (Ú), Martin Mikeš (Ú) - Adam Gabzdyl (Ú), Marek Wróbel (Ú), Jiří Wawrzyk (Ú)