27.9.2013 - Bílý tým - Černý tým 6:4 (1:1, 1:0, 2:3, 2:0)

Na poslední utkání třetího kvartálu jsme měli plnou účast a to i díky dvojici Martin Byrtus, Michał Fryz. Byl to také poslední zápas (ať už na dlouhou dobu, nebo definitivně) pro Richarda Wagnera, který se stěhuje do dalekých Rokycan.

Oba týmy začaly soustředěně, takže první branka padla až v 8. minutě. Marek Kožusznik ztratil míček na půlící čáře, následné přečíslení 2 na 1 zakončoval střelou do prázdné Michal Kozieł - 1:0. Černí odpověděli stejnou mincí v 19. minutě. Fryz po zisku míčku nahrál na nabíhajícího Filipa Jungu, který po kličce srovnal - 1:1.

Druhá čtvrtina přinesla jen jednu branku. Černí špatně střídali a mezery v jejich obraně využil po přečíslení 3 na 1    Neuwirth    - 2:1. Po této třetině bylo jasné, že brankové hody z minulého týdne se opakovat nebudou.

Třetí třetina přinesla trochu více gólového koření než úvodní dvě částí. Srovnání zařídil Gabzdyl, který získal míček a z mezikruží prostřelil Daniela Fukalu - 2:2. Vyrovnaný stav netrval dlouho. Ve 47. minutě utekla dvojice Kozieł-Kus a posledně jmenovaný zakončil kombinaci střelou do prázdné - 3:2. Černí srovnali v 55. minutě. Junga předvedl individuální akci, kterou mohl zakončit střelou, ale neukvapil se a nahrál před bránou číhajícímu Wróblovi. V 58. minutě obránce bílých Michal Kozieł zaútočil, svou dalekonosnou střelu z dálky schoval za obránce - 4:3. Černí srovnali i po čtvrté. Fryz potáhl míček podél mantinelu, nahrál na střed, kde byl osamocen Gabzdyl. Ten měl čas si míček zpracovat i zakončit - 4:4.

I poslední část byla vyrovnaná, jenže branky stříleli bílí. V 67. minutě po závaru v obranném pásmu černých se míček dostal ke Kusovi, který ho napálil do brány - 5:4. Černí se snažili srovnat, ale proti byl Fukala. V 70. minutě se míček znovu odrazil ke Kusovi, jehož nepříliš silná střela si našla cestičku do brány. Černým už chyběly síly na zvrat, zvláště když před poslední čtvrtinou odešli dva klíčoví hráči. 

Utkání vypadalo úplně jinak, než před týdnem. Hlavně černé mužstvo se poučilo a lépe bránilo. Po utkání jsme měli kvartální posezení v místním Dělnickém Domě. Byla to zároveň i rozlučka s Richardem Wagnerem, který obdržel pamětní plaketu. Loučení bylo dojemné, i když slzy jsme nakonec všichni udrželi… Takže naposledy - Ríšo díky za ty 4 roky věrné "služby".

 

Statistika zápasu:
07:06 - Kozieł Michal (Wawrzyk Jiří) - 1:0
18:40 - Junga Filip (Fryz Michał) - 1:1
39:01 - Neuwirth Tomáš (Andruška Dominik) - 2:1
42:01 - Gabzdyl Adam (bez asistence) - 2:2
46:09 - Kus Ondřej (Kozieł Michal) - 3:2
54:30 - Wróbel Marek (Junga Filip) - 3:3
57:01 - Kozieł Michal (Byrtus Martin) - 4:3
58:00 - Gabzdyl Adam (Fryz Michał) - 4:4
66:47 - Kus Ondřej (bez asistence) - 5:4
69:55 - Kus Ondřej (bez asistence) - 6:4

 

Bílý tým:

Daniel Fukala (B) - Michal Kozieł (O), Stanislav Michalec (O) - Aleš Daněk (O), Richard Wagner (O) - Ondřej Kus (Ú), Jiří Wawrzyk (Ú), Dominik Andruška (Ú) - Radomír Byrtus (Ú), Tomáš Neuwirth (Ú), Martin Byrtus (Ú)

Černý tým:

Jakub Kotucz (B) - Adam Nalewajka (O), Pavel Blus (O) - Tomáš Jelen (O),  Lech Ćmok  (O) - Filip Junga (Ú), Marek Wróbel (Ú), Adam Gabzdyl (Ú) - Marek Kožusznik (Ú), Tomasz Machowski (Ú), Michał Fryz (Ú)