28.8.2013 - Florbal Stonava - Orlovští ležáci 8:7 (1:1, 1:4, 4:2, 2:0)

Odveta s týmem Orlovští ležáci na sebe nenechala dlouho čekat. Oproti minulému zápasu jsme museli udělat 4 změny. Jednu dokonce na poslední chvíli. Příležitost tak dostali Richard WagnerOndřej KusStanislav Michalec a překvapivě i Jakub Kotucz, který hrál v poli.

První část se hrála ve vysokém tempu, šance byly, ale nedokázali jsme je proměnit. Ujala se až akce v 17. minutě. Wagner převzal vyražený míček, zaútočil a nechytatelným projektilem do horního růžku nám dál vedení. Bohužel to jsme do konce čtvrtiny neudrželi. Vojtěch Feber špatně vyhodil míček, ten se odrazil za bránu, kde se ho snažil odpálit Adam Nalewajka, jenže udělal to tak nešikovně, že namazal před bránou stojícímu útočníkovi Ležáků, pro kterého nebyl problém srovnat. Do konce čtvrtiny zbývaly 3 vteřiny…

Bohužel to nebyla jediná minela této dvojice. Ve 24. minutě Feber znovu nepřesně rozehrál na Nalewajku, míčku se zmocnil soupeř a trestal - 1:2. Ve 28. minutě jsme se dostali pod tlak opakovanými nepřesnými přihrávkami, soupeř měl dostatek času a přes špatně bránícího Nalewajku dal třetí gól. Další branka Orlové přišla ve 36. minutě a překvapivě u toho Nalewajka s Feberem nebyli. „Vynahradili“ si to ve 39. minutě. Střela útočníka Ležáků skončila po šťastné teči jeho spoluhráče za zády bezmocného Fukaly - 1:5. Vypadalo to s námi špatně, naději nám dala branka Michala Gąsiora, který v poslední minutě druhé části snížil.

Na špatnou druhou čtvrtinu jsme zareagovali změnou v útočných formacích, jenže hned v úvodu jsme neuhlídali další útok hostů. Hráč Orlové měl mezi kruhy až příliš času ke skórování - 2:6. Poté jsme se konečně nadechli k obratu. Ve 44. minutě se trefil Michalec, kterého uvolnil Kus. Ve 47. minutě si Kus otevřel střelecký úhel a trefou do růžku snížil na 4:6. V 55. minutě přišla hvězdná chvíle Febera, který převzal míček v obraně, vyběhl do útoku a prostor, který mu soupeř nechal, přetavil v pátou branku našeho mužstva. V 58. minutě jsme srovnali! Dnes dobře hrající Wagner získal míček, poslal ho na Gąsiora, který po kličce skóroval bekhendovou střelou. Jenže přišly poslední sekundy čtvrtiny. Kus místo taktického podržení míček zbrkle rozehrál, toho se zmocnil soupeř a po rychlém ťukesu dál na 6:7.

Z poslední čtvrtiny jsme odehráli pouze 10 minut. Ale ty nám stačily na otočení výsledku. Srovnání přinesla akce Wagnera, který nahrál na Jiřího Wawrzyka. Poslední branka utkání padla z trestného střílení. Ujal se ho Michal Gąsior a bekhendovým blafákem nedal gólmanovi Ležáků šanci.

Tentokrát to nebyla ofensivní smršť jako minule. Obrana dělala více chyb, ze kterých soupeř snadno skóroval. Nakonec jsme ale ukázali, že se nevzdáváme a zápas jsme úspěšně otočili. Což zaslouží pochvalu.

 

Statistika zápasu:
16:04 - Wagner Richard (bez asistence) - 1:0
19:57 - Orlovští ležáci - 1:1
23:11 - Orlovští ležáci - 1:2
27:39 - Orlovští ležáci - 1:3
35:19 - Orlovští ležáci - 1:4
38:11 - Orlovští ležáci - 1:5
39:14 - Gąsior Michal (Kus Ondřej) - 2:5
40:56 - Orlovští ležáci - 2:6
43:05 - Michalec Stanislav (Kus Ondřej) - 3:6
46:33 - Kus Ondřej (bez asistence) - 4:6
54:46 - Feber Vojtěch (Kus Ondřej) - 5:6
57:05 - Gąsior Michal (Wagner Richard) - 6:6
59:58 - Orlovští ležáci - 6:7
61:18 - Wawrzyk Jiří (Wagner Richard) - 7:7
67:33 - Gąsior Michal (bez asistence) - 8:7

 

Sestava týmu:

Daniel Fukala (B)

Michal Kozieł (O), Richard Wagner (O) - Adam Nalewajka (O), Vojtěch Feber (O)

Jiří Wawrzyk (Ú), Michal Gąsior (Ú), Dominik Andruška (Ú) - Ondřej Kus (Ú), Jakub Kotucz (Ú), Stanislav Michalec (Ú)