3.5.2015 - MFL - Florbal Stonava - Goralia Team 3:2 (0:0, 0:2, 3:0)

Minule jsme to zvládli, teď nás čekal další těžký soupeř, který nás pokaždé porazil… Oproti minulému zápasu jsme museli udělat změny v obranných řadách - Sztefana nahradil Aleš. Bohužel těsně před zápasem jsme přišli o Vojtu, který se až moc modlil k (ne)milosrdné pálence Marii, takže jsme pro jistotu hráli na 3 obránce. Ale i tak jsme si věřili, že když umíme porazit Stars, porazíme i Goralii!

Soupeř dorazil tentokrát ve větším počtu hráčů, takže se chystala pravá florbalová bitva. Úvodní třetina gól nepřinesla, i když jsme měli pár dobrých příležitostí. Goralia také zlobila, ale i ve 4. třetině v řadě jsme dokázali ubránit čisté konto.

První branka padla až ve druhé části a to bohužel do naší sítě. Soupeř podnikl rychlý útok po křídle a střela bohužel prošla do sítě. Fuckala sice míček zachytil, ale ten díky své rotaci propadl přes jeho záda do naší branky. Goralia ještě více zatlačila a přidala další branku. Tentokrát Fucki nic neviděl (mezi jinýma jsem mu stínil i já). 0:2 a s naším vítězstvím to nevypadalo dobře. Jenže pořád jsme věřili, že to můžeme zlomit. Šance jsme pořád měli, ale proměňování nám opět vázlo. Na konci třetiny nastala zajímavá situace, kdy hráč Goralie chytil míček u brankoviště do ruky! Trochu jsme se dohadovali, zda by to měl být nájezd, či ne, ale nakonec z toho byly jen 2 minuty a přesilovka, která se přesunula téměř celá do třetí třetiny.

Naše útočné komando bratří Sedinů začalo míchat míček. Přidal jsem se i já, když jsem málem trefil růžek brány. Následný útok ale už znamenal snížení! Nahodil jsem na Juru, ten svým typickým způsobem prostřelil gólmana Goralie - využitá přesilovka! Minule jedna, teď další, žeby se (konečně) blýskalo na lepší časy? Ožili jsme a snažili se svou hrou o vyrovnání. A to se nám podařilo! Využili jsme zmatku ve středu hřiště, kdy míček lítal od hole soupeře k naší a zpět - Aleš zachytil špatnou rozehrávku, nahrál na křídlo Filovi, který v běhu vypálil na vzdálenější tyč, a bylo to! Teď bylo vše otevřeno! Vůle po vítězství nás hnala dál a ono to přišlo! Konečně se na nás také usmálo štěstí! Juris jen tak nahodil (nebo slabě vystřelil) na gólmana, tomu ale míček propadl do brány! Obrat na 3:2! Goralia pak zabrala na plné obrátky, nevypustila žádný souboj, hrála dokonce bez gólmana, ale my jsme vydrželi a mohli slavit druhé vítězství!

Šance na zisk 5. místa tak zase o dost vzrostla. Teď už nám zbývá poslední duel, tak doufám, že zase zabojujeme a urveme to vytoužené 5. místo!

 

Statistika zápasu:
18:59 - Goralia Team - 0:1
29:02 - Goralia Team - 0:2
31:21 - Gąsior Jerzy (Nalewajka Adam) - 1:2
32:51 - Junga Filip (Daněk Aleš) - 2:2
37:14 - Wawrzyk Jiří (Gąsior Michal) - 3:2

Vyloučení: 1:2. Využití: 1:0. Oslabení: 0:0.

 

Sestava týmu:

Daniel Fukala (B)

Martin Wróbel (O), Adam Nalewajka (O) - Aleš Daněk (O)

Michal Gąsior (Ú), Jerzy Gąsior (Ú), Jiří Wawrzyk (Ú) - Filip Junga (Ú), Jan Ćmok (Ú), Marek Kožusznik (Ú)