3.8.2014 - HFL - Florbal Stonava - Sokol Petřvald 9:1 (2:0, 2:1, 5:0)

Poslední hrací den HFL rozhodoval o konečném pořadí. Naše vyhlídky byly jasné - vyhrát oba zápasy a čekat, na co to bude stačit. Bohužel ani tentokrát naše sestava neměla ty nejšpičkovější parametry, přesto jsme byli odhodlání uspět. Prvním soupeřem nám byl Sokol Petřvald, se kterým jsme už dlouho neprohráli, takže jsme si věřili.

Úvod utkání patřil nám. Průnik Janka Ćmoka před bránu a důraz Marka Wróbla znamenal naše vedení. Za chvíli jsme vedli 2:0. Dobrý forčeking předvedl Gąsior, naservíroval míček před bránu, kde Dovica nadvakrát propasíroval míček do brány. Trochu jsme se uklidnili, čehož Petřvald využil k nebezpečným akcím. Branku jsme však neobdrželi.

Druhá třetina začala naší krásnou brejkovou akcí. Dovica zkušeně uvolnil Gąsiora a ten se nemýlil. Petřvald dokázal snížit. Naše ztráta, rychlý protiútok a přesná střela k tyčce. Soupeře to nakoplo a hra se přelévala ze strany na stranu. Až přišla střela Andrzeje Glace, který z obrany prostřelil všechno, co mu stálo v cestě - 4:1.

Poslední třetina byla zase vyrovnaná. My jsme měli šance, ale i Petřvald se snažil ještě něco s výsledkem udělat. Povolil až 5 minut před koncem, kdy Glac nádherně našel před bránou Wróbla. To nešlo nedat. Neuběhla ani minuta a krásná kombinace Dovicy z Gąsiorem přinesla další branku. Zase tlak, Dovica se staví k trestňáku a jeho přímá střela končí v síti. Petřvald ještě zahrál power play, ale tu jsme potrestali. Ani to nebylo vše, potřetí se trefil Gąsior.

První utkání nám vyšlo na 150%. Výsledková demolice sice neodpovídala předvedené hře, ale svědčila o naší produktivitě.

 

Statistika zápasu:
02:45 - Wróbel Marek (Ćmok Jan) - 1:0
04:00 - Dovica Marek (Gąsior Michal) - 2:0
12:32 - Gąsior Michal (Dovica Marek) - 3:0
15:17 - Sokol Petřvald - 3:1
22:38 - Glac Andrzej (Kozieł Michal) - 4:1
31:51 - Wróbel Marek (Glac Andrzej) - 5:1
32:24 - Gąsior Michal (Dovica Marek) - 6:1
33:19 - Dovica Marek (bez asistence) - 7:1
34:49 - Wróbel Marek (Kaminski Daniel) - 8:1
35:28 - Gąsior Michal (Feber Vojtěch) - 9:1

Vyloučení: 0:0. Využití: 0:0. Oslabení: 0:0.

 

Sestava týmu:

Tomasz Chorzempa (B)

Vojtěch Feber (O), Adam Nalewajka (O) - Andrzej Glac (O), Michal Kozieł (O)

Michal Gąsior (Ú), Marek Dovica (Ú), Jiří Wawrzyk (Ú) - Jan Ćmok (Ú), Marek Wróbel (Ú), Daniel Kaminski (Ú)