3.9.2013 - Florbal Stonava - SK Stonava 4:3 (2:0, 1:0, 0:1, 1:2)

Konečně přišlo dlouho očekávané derby s  SK Stonava, které hraje čtvrtou nejvyšší soutěž ČFbU. Nastoupili jsme v sestavě nejlepších hráčů, jací byli k mání a šli jsme na to.

Úvodní část byla seznamovací. Na hráčích SK bylo vidět, že je to jejich první zápas po letní přestávce. Z jejich nerozehranosti jsme těžili hlavně první půlhodinu. První akce nám vyšla ve 13. minutě. Kus zatáhl míček do útoku, nahrál před bránu Michalcovi, který střílel do prázdné brány - 1:0. V 15. minutě vybojoval Wróbel ztracený míček, naservíroval ho před bránu Dovicovi a ten se z tohoto místa většinou nemýlí - 2:0.

SK se rozjíždělo pomaleji, dál hrozilo střelami i kombinačními akcemi, ale náš gólman dnes byl jako zeď. Když už na míček nedosáhl, byla tam dobře postavena tyč. A tak jsme trestali. Ve 27. minutě vypíchl Gąsior míček, obehrál obránce a ve dvojici s Kusem pelášili na zteč. Druhý jmenovaný pak zakončoval do prázdné brány - 3:0!

SK dál bušilo do naší obrany, která i přes chybičky držela čistý štít až do 47. minuty, kdy Dovica chybnou rozehrávkou namazal soupeři, který ihned trestal - 3:1. Tato branka hráčům SK pomohla. Přidali na intenzitě a my jsme se po většinu času jen bránili.

Jelikož se hrálo bez přestávek, v poslední části nám už ubývaly síly a začínali jsme kupit chyby. V 63. minutě jsme nedokázali vyhodit míček a soupeř nás zatlačil. Přihrávka zpoza brány a přesná střela znamenaly snížení na 3:2. Srovnání přišlo v 67. minutě. Na půlící čáře jsme ztratili míček, soupeř se natlačil před bránu, kde natřikrát protlačil míček za Fukalova záda - 3:3. Vypadalo to s námi špatně. V 69. minutě však Dovica zpětnou přihrávkou na střed uvolnil Andrušku, který nám vystřelil vítězství 4:3! Soupeř ještě tlačil, ale hubenou výhru jsme ubránili.

Náš styl hry, postavený na pevné obraně v čele s vynikajícím Fukalou a také rychlých smrtících brejcích, nám opět přinesl sladké ovoce. Všichni se vydali ze všech sil, což svědčí o naší morálce.

 

Statistika zápasu:
12:24 - Michalec Stanislav (Kus Ondřej) - 1:0
14:48 - Dovica Marek (Wróbel Marek) - 2:0
26:11 - Kus Ondřej (Gąsior Michal) - 3:0
46:47 - SK Stonava - 3:1
62:33 - SK Stonava - 3:2
66:04 - SK Stonava - 3:3
68:51 - Andruška Dominik (Dovica Marek) - 4:3

 

Sestava týmu:

Daniel Fukala (B)

Adam Nalewajka (O), Vojtěch Feber (O) - Michal Kozieł (O), Aleš Daněk (O)

Marek Dovica (Ú), Marek Wróbel (Ú), Dominik Andruška (Ú) - Ondřej Kus (Ú), Michal Gąsior (Ú), Stanislav Michalec (Ú)