31.8.2012 - Florbal Stonava - Sokol Petřvald 4:5 (0:0, 1:3, 2:1, 1:1)

Poslední zápas letní série se odehrál stylově v poslední den prázdnin. Jelikož naše bilance byla hrozivých 0:4 na zápasy, chtěli jsme alespoň jednou zvítězit.
První čtvrtina začala ve svižném tempu. Akce střídala akci, činili se brankáři, zvonily tyčky, ale branka nepadla. Více ze hry měli petřvaldští, kteří chtěli zakončit letní sérii dalším vítězstvím.
Druhá čtvrtina se nesla ve stejném duchu - boj na obou koncích hřiště. Poprvé se stav měnil ve 30. minutě zásluhou Sokola Petřvald - 0:1. Museli jsme zvýšit otáčky a naštěstí přišla odpověď. Po krásné akci a přesné přihrávce Filipa Jungy srovnal Pavel Blus - 1:1. Jenže chyba ve středu hřiště o minutu později umožnila Petřvaldu dostat se opět do vedení. Chybující útočník neuhlídal svého hráče, který se od mantinelu dostal před bránu, kde měl dost času skórovat - 1:2. Za další dvě minuty bylo ještě hůř. Útočná letka Petřvaldu se dostala ke kombinaci v našem obranném pásmu. Chytrá zadovka zmátla obranu i brankáře a našla u tyčky úplně volného hráče, který zavěsil do prázdné brány - 1:3.
Do třetí čtvrtiny jsme vstupovali odhodlání výsledek zvrátit. Jenže hosté cítili, že mají vítězství na dosah a příkladně bojovali. Skóre se začalo hýbat až po deseti minutách hry. Bohužel opět na straně hostí. Obránce Sokola se dostal mezi pomyslné kruhy a, ač atakován, dokázal zvýšit na 1:4. Měli jsme třicet minut čistého času na obrat. Museli jsme přidat. Iniciativy se záhy chopili obránci. Aleš Daněk našel křížným pasem volného Adama Nalewajku na druhé straně hřiště. Ten nelenil a po krátké zasekávačce vyslal střílenou přihrávku na Michala Kozieła, který číhal před brankou, a i když míček netrefil, dokonale zmátl brankáře - 2:4. Náš tým to nakoplo, zvýšili jsme agresivitu v napadání a výsledek se dostavil. Dvě minuty před koncem třetiny útočně naladěný obránce Nalewajka nahodil obloučkem míček Jakubovi Dobrovolnému před bránu a ten natřikrát prostrčil míček do brány - 3:4.
Řekli jsme si, že v poslední čtvrtině zabojujeme ještě více a z počátku se nám to dařilo. Ve 4. minutě poslal náš brankář Daniel Fukala do brejku Dobrovolného a ten blafákem zařídil vyrovnání - 4:4. Hostům docházely síly, jejich aktivita z úvodu utkání byla ta tam. Jenže pořád hrozili nebezpečnými výpady. Po jednom takovém v 69. minutě skóroval pěknou střelou přes obránce jejich klíčový hráč a náš občasný spoluhráč Daniel Kaminski - 4:5. Zbývalo ještě deset minut na srovnání a případný obrat. Bojovali jsme o sto šest, ale s výsledkem jsme nemohli hnout. Dvě minuty před koncem jsme zkusili hrát power play, ale vyrovnat se nám nepodařilo.
Sokol Petřvald tak vyhrál i pátý zápas. Nutno podotknout, že měl více ze hry a hrál i více agresivně. Utkání se sice nehrálo v rukavičkách (rozhodčí by si slušně zapískal), ale fauly byly oboustranné. Stav zápasů je hrozivý - 0:5, ale skóre napovídá, že zápasy byly vyrovnané. Třikrát jsme prohráli o dvě branky, dvakrát o jednu branku (z toho jednou na nájezdy). Příští rok zkusíme odvetu.

Statistika zápasu:
29:02 - Sokol Petřvald - 0:1
34:32 - Blus Pavel (Junga Filip) - 1:1
35:55 - Sokol Petřvald - 1:2
37:47 - Sokol Petřvald - 1:3
49:57 - Sokol Petřvald - 1:4
51:27 - Nalewajka Adam (Daněk Aleš) - 2:4
58:00 - Dobrovolný Jakub (Nalewajka Adam) - 3:4
63:15 - Dobrovolný Jakub (Fukala Daniel) - 4:4
68:11 - Sokol Petřvald - 4:5

Sestava týmu:
Daniel Fukala (B)
Adam Nalewajka (O), Aleš Daněk (O) - Stanislav Michalec (O), Richard Wagner (O)
Filip Junga (Ú), Pavel Blus (Ú), Jakub Dobrovolný (Ú) - Marek Zaremba (Ú), Michal Kozieł (Ú), Daniel Kopic (Ú)