4.1.2013 - Bílý tým - Černý tým 6:5 (0:1, 2:4, 0:2, 0:2)

V novém roce jsme se rozhodli prohodit brankáře, Daniel Fukala nastoupil za černé, Tomasz Chorzempa za bílé. Téměř plná účast slibovala kvalitní florbal. Černým chyběli tři obránci a tak jejich tým vyztužil Michal Kozieł z bílého týmu a také příležitostný hráč Daniel Betík.

Zápas začal ofenzivními výpady obou celků. Jenže brankáři předvedli dobrou formu a tak si střelci dlouho museli nechat zajít chuť. První branku nového roku zaznamenal Kozieł v 15. minutě. Krásně ho uvolnil Filip Junga, jehož křižnou přihrávku napříč útočným pásmem střelec dokonale zužitkoval - 0:1. Tímto stavem také skončila první čtvrtina.

Do druhé vstoupili lépe černí. Hned po minutě se Adam Nalewajka prokličkoval až ke střele, která i s pomoci tyčky skončila v bráně - 0:2. To však Nalewajkovi nestačilo a hned další svůj útočný výpad zakončil brankou na 0:3. Bílí zabrali a ve 24. minutě snížili. Tomáš Neuwirth obral o balónek chybujícího Kozieła a příklepem poprvé pokořil Fukalu - 1:3. Ve 32. minutě svou první branku zaznamenal nejlepší střelec uplynulého roku - Martin Mikeš. Marek Wróbel vybojoval míček, nahrál ho Mikešovi, který zamířil do horní části branky a zvýšil na 1:4. Bílí odpověděli hned za minutu. Obránci černých nedokázali vyhodit míček z obranného pásma. V nepřehledné situaci se míčku zmocnil Stanislav Michalec a skóroval - 2:4. Poslední branku čtvrtiny dali černí pět sekund před koncem. Rychlou kontru zakončil gólovou střelou Junga - 2:5.

Třetí čtvrtina byla vyrovnaná. Šance měla obě družstva, bílí je však, na rozdíl od černých, dokázali proměnit. V 50. minutě trefil Neuwirth bekhendem letící míček a snížil na 3:5. V 56. minutě už to bylo jen o jednu branku. Rychlý výpad do obrany černých zakončil Pavel Blus po pěkné kombinaci s Markem Kožusznikem - 4:5.

Poslední čtvrtina se nesla v podobném duchu jako třetí. Černí si vytvářeli šance, ale troskotali na výborně chytajícím Chorzempovi. Když už ho překonali, nedokázali míček zacílit do branky. Jejich nemohoucnosti využili bílí ke srovnání. V 67. minutě ztratil Junga na půli míček a následující sólo s přehledem proměnil Ondřej Kus - 5:5. Bílí pak čekali na svoji šanci a hrozili z brejků, které dlouho končily u Fukaly. Nakonec se ale dočkali. Černí v zápalu boje o vítězný gól, zapomněli střídat, což potrestal v posledních sekundách zápasu Michalec, který přesnou střelou rozhodl o vítězství bílých.

I přes počáteční rozpačitost bílých z důvodu výměny brankářů byl zápas vyrovnaný. První polovinu zvládali lépe černí, „nový“ gólman bílých však dal svému týmu šanci na vítězství a i když to tak dlouho nevypadalo, nakonec ji bílí využili.

 

Statistika zápasu:
14:05 - Kozieł Michal (Junga Filip) - 0:1
21:00 - Nalewajka Adam (Wawrzyk Jiří) - 0:2
21:40 - Nalewajka Adam (Betík Daniel) - 0:3
23:12 - Neuwirth Tomáš (Kus Ondřej) - 1:3
31:19 - Mikeš Martin (Wróbel Marek) - 1:4
32:48 - Michalec Stanislav (Kožusznik Marek) - 2:4
39:55 - Junga Filip (Gabzdyl Adam) - 2:5
49:47 - Neuwirth Tomáš (Michalec Stanislav) - 3:5
55:40 - Blus Pavel (Kožusznik Marek) - 4:5
66:51 - Kus Ondřej (bez asistence) - 5:5
79:53 - Michalec Stanislav (Gąsior Michal) - 6:5

 

Bílý tým:

Tomasz Chorzempa (B) - Aleš Daněk (O), Richard Wagner (O), Dalibor Tůma (O) - Stanislav Michalec (Ú), Tomáš Neuwirth (Ú), Ondřej Kus (Ú) - Pavel Blus (Ú), Marek Kožusznik (Ú), Michal Gąsior (Ú)

Černý tým:

Daniel Fukala (B) - Adam Nalewajka (O), Adam Gabzdyl (O), Michal Kozieł (O) - Filip Junga (Ú), Marek Wróbel (Ú), Martin Mikeš (Ú) - Jiří Wawrzyk (Ú), Radomír Byrtus (Ú), Daniel Betík (Ú)