4.1.2015 - MFL - Florbal Stonava - Wariots Team 6:2 (0:0, 2:0, 4:2)

Ještě nám v uších duní dělobuchy oslavující nový rok a my už se chystáme na další zápas MFL. Naštěstí jsme nezaháleli a po svátcích si stihli střihnout dva tréninkové mače, takže cukroví nám už z těla vyprchalo (alkohol snad také). Sestava se sešla v plné síle, dokonce nás bylo o jednoho více - Filovi to nedalo a i s bolavým kotníkem chtěl bojovat. Na zápas dohlížel i náš mini fanclub v podobě Tomáše a Davida Wawrzykových + Jana Nalewajky. Motivace pro nás se předvést. Před utkáním se Jura Gąsior ještě dohaduje s rozhodčím Břeťou Staňkem ohledně florbalových pravidel, ale pak už pískot píšťalky prozrazuje, že to začne.

Úvodní třetinu začínáme opatrně, ale i tak máme na vrch, většinou jsme usazeni v útočném pásmu a snažíme se probít vozovou hradbu před soupeřovou bránou. To se nám nedaří, přesto jdeme do druhé třetiny pozitivně naladěni.

Druhá třetina se nese ve stejném duchu jako ta první - dobývaní branky Wariotů. A to se nám už daří. Dva zářezy ale ještě neznamenají konec zápasu. Ojedinělé brejky se nám daří zastavovat, takže je to o tom, přidat další fíky do jejich sítě.

Hned na úvod poslední třetiny měli Warioti velkou šanci, ale nedali. My naopak ano - 3:0. Už věříme, že zápas je náš. Warioti pak sice snížili, ale v posledních minutách dáváme další 3 góly a je hotovo. No, ještě ne. Ještě je tu Lukáš Křivánek. Necháváme mu milosrdně prostor na jeho kouzelnické dovádění a tak i v tomto zápase nám dává gól ze své efektní akce.

Vítězství po čtyřech prohrách je fajn. Navíc to znamená dobrý vstup do nového roku, takže teď si jen přát: jen tak dál!

 

Statistika zápasu:
17:39 - Gąsior Jerzy (Gąsior Michal) - 1:0
22:00 - Dovica Marek (Junga Filip) - 2:0
32:20 - Gąsior Jerzy (Wawrzyk Jiří) - 3:0
33:35 - Wariots Team - 3:1
42:47 - Dovica Marek (Gabzdyl Adam) - 4:1
43:31 - Junga Filip (Dovica Marek) - 5:1
44:06 - Wawrzyk Jiří (Gąsior Michal) - 6:1
44:46 - Wariots Team - 6:2

Vyloučení: 0:1. Využití: 1:0. Oslabení: 0:0.

 

Sestava týmu:

Daniel Fukala (B)

Pavel Blus (O), Adam Nalewajka (O) - Martin Wróbel (O), Michal Kozieł (O)

Michal Gąsior (Ú), Jerzy Gąsior (Ú), Jiří Wawrzyk (Ú) - Marek Kožusznik (Ú), Marek Dovica (Ú), Adam Gabzdyl (Ú) - Filip Junga (Ú)