6.9.2013 - Bílý tým - Černý tým 4:6 (0:0, 3:0, 0:4, 1:2)

Tak nízkou účast už dlouho nepamatujeme. Zahrál si novic Marek Duda a dokonce první žena Michaela Ďurišová! Týmy díky tomu měly alespoň jednoho hráče na střídání.

První čtvrtina ještě trochu splňovala parametry rychlého florbalového utkání. Jenže chyběly branky, což měli na svědomí oba brankáři.

První branka padla až ve 30. minutě! Dominik Andruška vyslal do sóla Radomíra Byrtuse, který po efektní kličce dal vedení bílým. Povzbuzení bílí přidali další branky. Nejprve Ondřej Kus nahrál Dudovi a ten z první trefil přesně - 2:0, následně Richard Wagner vypíchl špatnou rozehrávku a přidal třetí branku.

Černí se prosadili až na začátku třetí části. Lech Ćmok vystřelil na bránu, kde stál Pavel Blus, jehož teč znamenala snížení na 1:3. Za 2 minuty už to bylo jen o gól. Adam Gabzdyl získal v obraně míček a po samostatné akci, kdy si povodil tři protivníky, skóroval. Černí měli velkou chuť srovnat a brzy se jim to podařilo. Blus doběhl svojí nepřesnou střelu, nahrál Gabzdylovi, který z první napálil míček do brány - 3:3. Hra se pak znovu uklidnila. Ale jen na oko. Oba celky se snažily rozhodnout. Podařilo se to černým. Nalewajka stál u soupeřovy brány tak dlouho, až ho našla přesná přihrávka Ćmoka - 3:4.

Oba týmy si přidaly ještě 10 minut. Šanci bílých na obrat, uťaly dvě akce Gabzdyla. Nejprve po jeho přihrávce skóroval Blus, pak si střihl další slalom mezi bílými kužely sám. Konečnou podobu skóre stanovil krásnou trefou pod víko Michal Gąsior.

Dnes si všichni zaběhali dosyta a mohli si i zakombinovat, protože prostoru bylo více. Gólmani si také zachytali a nutno dodat, že jim to šlo dobře!

 

Statistika zápasu:
29:36 - Byrtus Radomír (Andruška Dominik) - 1:0
33:44 - Duda Marek (Kus Ondřej) - 2:0
34:30 - Wagner Richard (bez asistence) - 3:0
42:00 - Blus Pavel (Ćmok Lech) - 3:1
44:06 - Gabzdyl Adam (bez asistence) - 3:2
45:20 - Gabzdyl Adam (Blus Pavel) - 3:3
56:01 - Nalewajka Adam (Ćmok Lech) - 3:4
62:33 - Blus Pavel (Gabzdyl Adam) - 3:5
63:10 - Gabzdyl Adam (Nalewajka Adam) - 3:6
64:35 - Gąsior Michal (Andruška Dominik) - 4:6

 

Bílý tým:

Jakub Kotucz (B) - Richard Wagner (O), Marek Duda (O) - Michal Gąsior (Ú), Ondřej Kus (Ú), Dominik Andruška (Ú) - Radomír Byrtus (Ú)

Černý tým:

Tomasz Chorzempa (B) - Vojtěch Feber (O), Lech Ćmok (O) - Adam Gabzdyl (Ú), Pavel Blus (Ú), Adam Nalewajka (Ú) - Michaela Ďurišová (Ú)