7.12.2013 - III. Stonava Cup - Florbal Stonava - Bazinga Ostrava 5:1 (3:0, 2:1)

Do posledního utkání jsme šli s vědomím, že nám k vítězství na turnaji sice stačí i remíza, ale také chybí další hráč - Tomasz Machowski. Jeho absenci jsme vyřešili povoláním Jakuba Kotucze, který nastoupil netradičně v útoku.

Naše chuť zvítězit byla patrná od prvních vteřin. Ve 2. minutě Michal Kozieł nahrál po mantinelu Marku Wróblovi, který se postaral o první branku. V 5. minutě se tečovaná střela Andrušky dostala k Wróblovi a ten byl dnes při chuti - 2:0. V 10. minutě rychlý protiútok skončil další brankou. Junga se v dobré pozici neunáhlil a přihrál volnému Gąsiorovi, který do prázdné zvýšil na 3:0.

Ve druhé půli jsme čekali nápor Bazingy, ten se však nedostavil. Ostravané sice ve 21. minutě snížili, jenže vzápětí byli vyloučení a následnou přesilovku využil Wróbel. Jeho hattrick toto utkání rozhodl. Ve 29. minutě ještě přidal pojistku Wawrzyk a oslavy mohly propuknout.

Konečně jsme se dočkali triumfu na vlastním turnaji. Pomohly nám zkušenosti (zatím bohužel negativní) z MFL, ale i odhodlání a vůle podpořené dobrými výkony všech hráčů. Následné posezení při dobrém gulášku a pivu bylo příjemným bonusem.

 

Statistika zápasu:
01:44 - Wróbel Marek (Kozieł Michal) - 1:0
04:28 - Wróbel Marek (Andruška Dominik) - 2:0
09:38 - Gąsior Michal (Junga Filip) - 3:0
20:29 - Bazinga Ostrava - 3:1
22:34 - Wróbel Marek (Junga Filip) - 4:1
28:29 - Wawrzyk Jiří (Gąsior Michal) - 5:1

Vyloučení: 0:2. Využití: 1:0. Oslabení: 0:0.

 

Sestava týmu:

Daniel Fukala (B)

Michal Kozieł (O), Pavel Blus (O) - Adam Nalewajka (O)

Filip Junga (Ú), Jiří Wawrzyk (Ú), Michal Gąsior (Ú) - Jakub Kotucz (Ú), Marek Wróbel (Ú), Dominik Andruška (Ú)