8.3.2015 - MFL - Florbal Stonava - Goralia Team 3:4 po nájezdech (1:0, 1:0, 1:3 - 0:1)

Zápas s Goralií měl být pro nás jako každý zápas klíčový. Sestava nevypadala úplně nejlíp – pouze 8 hráčů, což má k ideálu daleko. Na zápas jsme se scházeli postupně. Pavel dojel netradičně busem, Sztefan rovnou z hor a vypadal, že by mu vůbec nevadilo být někde jinde… V šatně nás překvapil Michal Gąsior, s kterým se nepočítalo. V sobotu dobral antibiotika, takže to dnes, jak sám poznamenal, za stavu 3:0 pro nás po první třetině balí (hrál až do konce). Srdcař… ale nechtěl bych být tvůj doktor, Michale.

Takže jsme se sešli, postavili hřiště, trochu protáhli a vrhli se na věc. 1. třetina nebyla špatná. Goralia tlačila, my se úspěšně bránili. Slabší chvilky si vybírali hlavně beci (všichni 3), ale aspoň jsem se mohl trochu rozchytat. Navíc v 8. minutě vypálil dnes obzvlášť bojovně naladěný Juris a vyhrávali jsme. No Jurisovi to tam padalo už v rozcvičce… takže gól se dal čekat a když k tomu přidal i zodpovědnou obranu, musel jsem ho fakt pochválit.

Ve druhé třetině se na listinu střelců zapsal Michal a my srdnatě drželi dvougólové vedení. Před třetí třetinou byl cíl jasný – neinkasovat. Hecování Gorolů, abych jim pustil 3 kousky, jsem bral s nadsázkou, ale tušil jsem, že to nemusí být zas tak nemožné.

Má přestávková slova, abychom si nenechali dát gól hned v 1. minutě, vzali kluci vážně a inkasovali jsme až ve 2. minutě. Bylo to pochopitelně po chybě (inu tak už to bývá, že branky padají po chybách), ale rozhodně to nebyla Sztefanova chyba, to jen aby bylo jasno! Snad z tradice, snad z naivity jsme soupeře nechali i srovnat. Ono se není čemu divit, když jsme skoro celou třetinu nevylezli z obrany. Aby toho snad nebylo málo, padl i 3. gól do mé sítě, tentokrát však byl plně v mojí režii. No nevím, celý zápas jsem tam za hrdinu a nakonec taková bota… no stane se, co už. Naštěstí jsme tým, který umí svého gólmana podržet a v poslední minutě se nám podařilo, co už dlouho ne – srovnat. A to ne ledajakým gólem, ale krásnou kombinaci prvního (nebo druhého, těžko říct kdo je první) útoku, na jejímž konci stal Jura Gąsior. Zbytek mače jsme už takticky dohráli na remízu a nájezdy.

První jel Michal, ale jeho forhendovou kličku brankář vystihl. Já si taky poradil s prvním nájezdníkem a věděl jsem, že druhý na řadě je náš penaltový mág Pajoš St. Louis a že on promění… i richtig, Pavel se nemýlil, žel verdikt sudího byl nekompromisní – branka neplatí, protože míček šel během kličky dozadu. Já tolik štěstí neměl a na bekhendový blafák jsem nedosáhl. Třetí jel Jura a ani jeho střela v brance neskončila. To už ale neviděl Sztefan, který nás během nájezdů opustil (teda aspoň říkal, že půjde, jestli fakt šel, nevím…). Tentokrát dal přednost florbalu před rodinnými záležitostmi, ale holt musel dohánět. Nic to však nemění na tom, že byl platným hráčem (který fakt za ten 2. gól nemohl – a to myslím upřímně, ne jako Standa Gross).

 

Statistika zápasu:
07:46 - Wawrzyk Jiří (Gąsior Michal) - 1:0
17:23 - Gąsior Michal (Gąsior Jerzy) - 2:0
31:24 - Goralia Team - 2:1
37:45 - Goralia Team - 2:2
40:15 - Goralia Team - 2:3
44:18 - Gąsior Jerzy (Gąsior Michal) - 3:3
Rozhodující nájezd - Goralia Team - 3:4

Vyloučení: 1:0. Využití: 0:0. Oslabení: 0:0.

 

Sestava týmu:

Daniel Fukala (B)

Pavel Blus (O), Adam Nalewajka (O) - Michal Kozieł (O)

Michal Gąsior (Ú), Jerzy Gąsior (Ú), Jiří Wawrzyk (Ú) - Marek Kožusznik (Ú), Jan Ćmok (Ú), Adam Gabzdyl (Ú)