FS5 - aneb 5 let Florbalu Stonava

Tradiční páteční setkání se neslo ve slavnostním duchu, slavili jsme totiž pětileté výročí od zahájení naší florbalovému bohu libé činnosti. Za oněch 5 let se na našem hřišti protočilo přesně 165 hráčů a i když spousta z nich pravidelně nehraje, mnozí si našli cestu do stonavské haly. Díky tomu jsme se mohli setkat s dávno zapomenutými přáteli florbalisty a odehrát miniturnaj, kterého se zúčastnily 3 týmy po cca 10 hráčích.

V prvním mači porazil Bílý tým Černý 5:4 a ve druhém se bílí rozešli smírně (2:2) se Žlutým týmem. Jelikož v posledním střetnutí nastříleli žlutí černým 8 branek a sami inkasovali jen pětkrát, stali se vítězi hrací části. Kromě zápasů se konala také soutěž v nájezdech, ve které dominoval z hráčů Marty a z brankářů Fukis a soutěž v přesnosti střelby, kterou ovládl Dobroš. Všichni vítězové si odnesli menší zelenou odměnu, ostatní „jen“ hezké sportovní zážitky.

Po skončení sportovních aktivit (a kdo chtěl, mohl si jich užít opravdu do sytosti) program pokračoval a byl neméně nabitý. Zahrnoval mj. oslavu třicátin dnes už bývalého brankáře Toma, který zároveň oficiálně ukončil svoji nepříliš bohatou kariéru. Pro všechny účastníky byl navíc připraven guláš (vaření se zhostil Lecho) a výběr ze tří druhů piva z dílny našeho sponzora Pavla Žemličky alias pana Bernarda a sládka opavského pivovaru a našeho florbalového parťáka Dobroše. Objevil se také dort, který dodala Ala Wróblewska. Akce pokračovala v přátelské atmosféře a ukončil ji až příchod uklízečky v brzkých ranních hodinách. O úspěchu svědčily i 3 prázdné sudy po pěnivém moku, vylízaný kastrol od guláše a do posledního drobku vymetený tác z dortu.

Poděkování patří všem, kteří se akce zúčastnili, zejména hlavnímu pořadateli Nalinovi, děvčatům v baru a skvělému správci Jirkovi Fraitovi.